Przepis Polenta Funt ciasto z Mascarpone i rozmarynem można zrobić w około 1 godzinę i 45 minut. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.21 za porcję. Jedna porcja zawiera 553 kalorie, 9g białka, oraz 36 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka mascarpone, miód, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Z łyżeczką wynik 16%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto Rosemary Polenta Pound, Tort Truskawkowo-Mascarpone, oraz Marsalan i mus Mascarpone z ciastem i jagodami.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Masło i mąka metalowa patelnia bochenkowa o wymiarach 9 na 5 cali. W średniej misce ubić 1 3/4 szklanki mąki tortowej z polentą i solą. W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić zmiękczone masło z cukrem na średniej prędkości, aż blady i puszysty, o 2 protokół.
Dodać jajka po kolei, dobrze pokonując między dodatkami. Ubić w ekstrakcie z wanilii i soku z cytryny. Stopniowo dodawać mieszaninę mąki do mieszaniny jaj, pokonując ciasto z małą prędkością, aż po prostu włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Wanilii
Sok Z Cytryny
Mąka Uniwersalna
Jajko
4
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię bochenków i piec około 1 godziny, aż do momentu, gdy na środku ciasta pojawi się Tester ciasta z dołączonymi kilkoma wilgotnymi okruchami. Obróć ciasto funta na stojaku i pozostaw do ostygnięcia, aż się ogrzeje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Funtowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia Bochenkowa
5
W małym rondlu połącz miód z wodą i gałązkami rozmarynu i gotuj na umiarkowanym ogniu przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn
Miód
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
6
Niech syrop ostygnie do temperatury pokojowej, około 15 minut. Wyrzucić gałązki rozmarynu. Gdy ciasto jest jeszcze ciepłe, lekko posmaruj wierzch ciasta syropem rozmarynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn
Syrop
7
W średniej misce ubić mascarpone ze śmietaną, cukrem i nasionami fasoli waniliowej.
Za pomocą ząbkowanego noża pokrój ciasto na grube plastry i przenieś na talerze. Każdy plasterek ułożyć dużą łyżką mascarpone, skropić syropem rozmarynowym i podawać z pokrojonymi figami, jeśli używasz.