Ciasto Pistacjowe
Ciasto pistacjowe zajmuje około 1 godzina od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 15g tłuszczu i w sumie 321 kalorii. Ten przepis serwuje 15 i kosztuje 77 centów za porcję. Wiele osób naprawdę polubiło ten deser. Przynosi ci smak domu. Mieszanka oleju canolan, sody cytrynowo-limonkowej, bitej polewy kartonowej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest lubiany przez 421 smakoszy i kucharzy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 37%, co jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasto Pistacjowe, Ciasto Pistacjowe, oraz Ciasto Pistacjowe.
Instrukcje
W dużej misce połącz pierwsze pięć składników; ubijaj na niskich obrotach przez 30 sekund. Ubijaj na średnim poziomie przez 2 minuty; dodać orzechy włoskie.
Wlać do natłuszczonego 13-calowego. x 9-w. blacha do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 45-50 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Ostudzić na ruszcie.
W przypadku lukru w dużej misce ubij mleko i mieszankę budyniową na niskich obrotach przez 2 minuty. Złożyć bitą polewę.
Posyp pistacjami. Wstaw do lodówki na około 30 minut przed cięciem.
W razie potrzeby udekoruj całymi pistacjami i miętą. Przechowuj resztki w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto naprawdę dobrze komponuje się z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Solera Cream Sherry z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.