Lody Smażone W Tempurze
Tempura Smażone Lody to bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 545 kalorii, 9g białka, oraz 30 g tłuszczu. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim Lato wydarzenie. Mieszanka jaj, mąki, oleju roślinnego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni japońskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, Tempura Smażona Okra, oraz Wegetariańska Tempura Smażona Papryka.
Instrukcje
Umieść każdą gałkę lodów między dwoma kawałkami ciasta funta jak kanapkę. Owinąć każdy szczelnie w folię, naciskając na kanapkę, aby wycisnąć rogi wokół lodów.
Umieść w zamrażarce i zamrozić do uzyskania stałej masy, 1 do 2 godzin.
Rozgrzać olej w frytkownicy do 375 stopni F (190 stopni C).
Ubić razem jajko i wodę, następnie ubić mąkę, aż nie pozostaną żadne grudki. Rozwiń mrożone kanapki i zanurz w cieście tempura. Pozostawić nadmiar ciasta, aby kapać, a następnie umieścić kanapki w gorącym oleju. Smażyć 20 do 30 sekund, aż złoty kolor będzie brązowy.
Odcedzić krótko na wyłożonej ręcznikiem papierowym talerzu przed przecięciem na pół, aby służyć.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Lody w menu? Spróbuj sparować z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "