Ciasto owsiane z lukrem karmelowo-orzechowym
Ciasto owsiane z lukrem karmelowo-orzechowym może być właśnie deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 193 kalorie, 3G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16 i kosztuje 22 centów za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cukier granulowany, zmielony cynamon, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Ciasto czekoladowo-gruszkowe z lukrem karmelowym, Pecan Spice Layer Cake with Cream Cheese Frosting, oraz Ciasto karmelowo-jabłkowe z lukrem serowym.
Instrukcje
Dno 2 (9-calowych) okrągłych patelni do ciast w sprayu do gotowania (nie pokrywaj boków patelni), a dno patelni wyłożyć papierem woskowym. Papier woskowy zalać sprayem do gotowania, a 1 łyżką mąki pokroić w pył.
Połączyć wodę i owies w średniej misce; odstawić 20 minut. Beat cukier granulowany, brązowy cukier, skrócenie i wanilia na średniej prędkości miksera przez 5 minut.
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Dodać płatki owsiane, ubijając do wymieszania.
Lekko łyżka 1 1/2 szklanki mąki do suchych miarek; poziom z nożem.
Połączyć 1 1/2 szklanki mąki, soda oczyszczona, cynamon, sól i gałka muszkatołowa, dobrze mieszając trzepaczką.
Mieszankę mąki dodać do mieszanki cukru na przemian z maślanką, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki.
Wlać ciasto do przygotowanych patelni. Ostro dotknij patelni raz na blacie, aby usunąć pęcherzyki powietrza.
Piec w 350 przez 35 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni.
Usuń papier woskowy. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Ułożyć 1 warstwę ciasta na talerzu; rozprowadzić warstwę z 1/2 szklanki lukru karmelowo-orzechowego, a wierzchu pozostałą warstwą.
Rozłóż pozostałą lukier na górze i bokach ciasta. Przechowywać ciasto luźno przykryte lodówką.