Ciasto owsiane z lukrem karmelowo-orzechowym

Ciasto owsiane z lukrem karmelowo-orzechowym
Ciasto owsiane z lukrem karmelowo-orzechowym może być właśnie deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 193 kalorie, 3G białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16 i kosztuje 22 centów za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cukier granulowany, zmielony cynamon, mieloną gałkę muszkatołową i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Ciasto czekoladowo-gruszkowe z lukrem karmelowym, Pecan Spice Layer Cake with Cream Cheese Frosting, oraz Ciasto karmelowo-jabłkowe z lukrem serowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Dno 2 (9-calowych) okrągłych patelni do ciast w sprayu do gotowania (nie pokrywaj boków patelni), a dno patelni wyłożyć papierem woskowym. Papier woskowy zalać sprayem do gotowania, a 1 łyżką mąki pokroić w pył.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
PatelniaPatelnia
3
Połączyć wodę i owies w średniej misce; odstawić 20 minut. Beat cukier granulowany, brązowy cukier, skrócenie i wanilia na średniej prędkości miksera przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Brązowy CukierBrązowy Cukier
SkracanieSkracanie
WaniliaWanilia
WodaWoda
Owies ZwyczajnyOwies Zwyczajny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj jajka, po 1 na raz, dobrze bijąc po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
5
Dodać płatki owsiane, ubijając do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki OwsianePłatki Owsiane
6
Lekko łyżka 1 1/2 szklanki mąki do suchych miarek; poziom z nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
7
Połączyć 1 1/2 szklanki mąki, soda oczyszczona, cynamon, sól i gałka muszkatołowa, dobrze mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
CynamonCynamon
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
8
Mieszankę mąki dodać do mieszanki cukru na przemian z maślanką, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
9
Wlać ciasto do przygotowanych patelni. Ostro dotknij patelni raz na blacie, aby usunąć pęcherzyki powietrza.
10
Piec w 350 przez 35 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach 10 minut na stojaku z drutu; wyjąć z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
11
Usuń papier woskowy. Schłodzić całkowicie na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier WoskowanyPapier Woskowany
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
12
Ułożyć 1 warstwę ciasta na talerzu; rozprowadzić warstwę z 1/2 szklanki lukru karmelowo-orzechowego, a wierzchu pozostałą warstwą.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
KarmelKarmel
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
13
Rozłóż pozostałą lukier na górze i bokach ciasta. Przechowywać ciasto luźno przykryte lodówką.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn