Ciasto Orzechowo-Rumowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasta z orzechami pekan Rum. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 2G białka, oraz 14g tłuszczu. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 25. Udaj się do sklepu i odbierz masło, krem knudsen, olej i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Grillowany Pierścień Ananasowy Rum Sundae # SummerDessertWeek, Ciasto bezglutenowe Pecan Pie z kruszonką Pecan i lukrem Pralinowym, oraz Czas Świętować Z Ciastem-Pear Pear & Pecan Coffee Cake.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Posyp orzechy pekan równomiernie na dno dobrze nasmarowanej karbowanej patelni.
Wymieszać ciasto, jajka, śmietanę, 1/2 szklanki rumu i oleju w dużej misce; ubić mikserem elektrycznym na średniej prędkości 2 min. lub aż do dobrze wymieszane.
Wlać do przygotowanej patelni.
Piec 1 godzinę lub do wykałaczki włożonej w pobliżu środka ciasta wychodzi czysty; fajne ciasto 10 min. w patelni na stojaku drucianym.
Wyjąć ciasto z patelni; całkowicie ostudzić.
Umieścić cukier, masło i 2 łyżki. woda w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając. Stopniowo dodawać pozostałą 1/4 szklanki rumu, mieszając aż do dobrze wymieszanego.
Mżawka na plastry ciasta.