Ciasto Orzechowo-Rodzynkowe
Ciasto orzechowo-rodzynkowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 18 porcji z 287 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką mleko, jajka, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 16%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Ciasto Z Rodzynkami, Ciasto Rumowe Z Rodzynkami, oraz Ciasto Z Rodzynkami.
Instrukcje
Zalać 12-cup Bundt patelni z sprayem do gotowania, i kurzu z bułki tartej. Stuknij nadmiar okruchów; odstawić.
Rodzynki umieść w misce. Likier zagotować w małym rondlu na średnim ogniu; zalać rodzynkami. Przykryć i odstawić 30 minut.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem. Mąkę, proszek do pieczenia, sól i buławę przesiać.
Umieścić masło w dużej misce; ubić mikserem ze średnią prędkością 1 minutę lub do gładkiej.
Dodaj 1/3 szklanki cukru granulowanego i wanilii; pokonać 1 minutę.
Dodać 2 szklanki cukru granulowanego, 1/3 szklanki na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu.
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając przez 1 minutę po każdym dodaniu. Mikserem z małą prędkością dodawać mieszankę mąki i mleko na przemian do mieszanki cukru, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat tylko do gładkiej. Wymieszać mieszaninę rodzynek i skórkę.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350 przez 55 minut lub do momentu, gdy ciasto powróci, gdy lekko dotknie środka. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 20 minut. Odwrócić patelnię, usunąć ciasto i całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.