Ciasto Orzechowo-Marchewkowe
Potrzebujesz wegetariańskiego deseru bez nabiału i lakto ovo ? Ciasto marchewkowo-orzechowe może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 301 kalorii , 4 g białka i 14 g tłuszczu . Za 51 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go ponownie. Mieszanka orzechów pekan, cukru, jajek i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 55 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 26% wyniku , co nie jest wynikiem wybitnym. Podobne przepisy to Ciasto czekoladowo-marchewkowo-bananowe , Ciasto czekoladowo-marchewkowo-bananowe i Pączki z ciastem marchewkowym (bez orzechów) .
Instrukcje
W misce ubić cukier, olej i wanilię.
Połącz mąkę, cynamon, sodę oczyszczoną i sól; dodawać do masy cukrowej na zmianę z jajkami.
Dobrze wymieszaj. Wymieszaj marchewkę, kokos, ananas i 1/2 szklanki orzechów pekan.
Wlać do natłuszczonej i oprószonej mąką formy o średnicy 13 cali. x 9 cali taca do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 40-45 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Schłodzić przez 10 minut; wyjąć z formy na kratkę do całkowitego ostygnięcia. Mróz z polewą serową.
Udekoruj pozostałymi orzechami. Przechowywać w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Kremowe sherry, wino porto i Moscato d'Asti to moje ulubione desery. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "