Ciasto Orzechowo-Cola
Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 425 kalorii, 7G białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sodę oczyszczoną, kakao, maślankę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciasto czekoladowe z polewą coli, Babeczki Coca-cola z lukrem z solonego masła orzechowego, oraz Pollo a la Coca-Cola (Duszony kurczak z napojem Cola) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz colę i maślankę w 2-filiżance miarki.
Masło ubić na małej prędkości mikserem elektrycznym, aż będzie kremowe. Stopniowo dodawać cukier, ubijając aż do wymieszania.
Dodać jajka i wanilię; ubić z małą prędkością, aż do wymieszania.
Mąkę i kolejne 2 składniki połączyć w średniej misce.
Dodać do mieszanki masła na przemian z mieszaniną coli, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z niską prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Wlać ciasto do lekko nasmarowanej patelni 13 x 9 cali.
Piec w temperaturze 350 przez 30 do 35 minut lub aż drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 10 minut.
Tymczasem przygotować lukier z masła orzechowego.
Posypać posiekanymi orzeszkami ziemnymi.