Ciasto Orzechowo-Bananowe

Ciasto Orzechowo-Bananowe
Jedna porcja zawiera 741 kalorii, 16G białka, oraz 41 g tłuszczu. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 518 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz mąkę uniwersalną, białka jaj, fasolę waniliową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Healthy Chunky Monkey Cakeâ € / aka Peanut Butter Banana Cake with Chocolate Peanut Butter Frosting! (bez cukru, wysokiej zawartości białka i glutenu), Ciasto Bananowe Z Masłem Orzechowym, oraz Ciasto Bananowe Z Masłem Orzechowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść mały biały talerz w zamrażarce, aby schłodzić. Banany obrać i pokroić cienko i umieścić w garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z żurawinąCiasto Z żurawiną
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodaj cukier, wodę, fasolę waniliową i sok z cytryny i włącz ciepło do wysokiej. Gotować, często mieszając. Po rozpuszczeniu cukru i zagotowaniu mieszaniny, zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i gotować na wolnym ogniu, często mieszając, przez co najmniej 20 minut. W tym momencie rozpocznij testowanie dżemu pod kątem doneness; umieść niewielką ilość dżemu na talerzu i umieść w zamrażarce. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie przetestować na bieganie. Powtarzaj co 5 minut, aż dżem będzie gęsty. Natychmiast wyjąć z ognia i zeskrobać dżem do średniej miski do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
3
Umieścić w lodówce do ostygnięcia, a następnie zeskrobać do szczelnego pojemnika. Odstawić.
4
Zrób ciasto: Ustaw stojak na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Wytnij kawałek pergaminu, aby zmieścić się w dolnej części masłem 18-przez 13-calowy obramowany blachy do pieczenia. Odstawić. W misce miksera stojaka wyposażonego w mocowanie wiosła, śmietanę razem masło, masło orzechowe i cukier na średniej prędkości do lekkiego i puszystego, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (10 Uncji) Milk Duds1 Opakowanie (10 Uncji) Milk Duds
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Dodać jajka po jednym na raz, a następnie wanilii, skrobanie trzepaczka i dokładnie miskę między dodatkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Połączyć mąki, sody oczyszczonej i soli i ubijać lub przesiać razem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch FioletowyGroch Fioletowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
8
Połączyć maślankę z gorącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)2 Surowe Ciasta Francuskie (9 Cali)
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
9
Dodać suche i mokre mieszanki do kremowanych składników w naprzemiennych dodatkach, zaczynając i kończąc na suchym i skrobanie dokładnie pomiędzy dodatkami.
10
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i równomiernie rozprowadzić dużą szpatułką przesuniętą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Piec przez 20 minut, następnie przekręcić patelnię i piec, aż szpikulec włożony w środek wyjdzie czysty, 10 do 15 minut dłużej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
12
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej przed owinięciem w plastik i schłodzić co najmniej 30 minut. Ciasto może mieć nierównomiernie wypukły wierzch w tym momencie, jest to normalne i powinno powrócić po schłodzeniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
13
Aby złożyć ciasto, wyciąć trzy 6-calowe koła z ciasta jak najbliżej środka, jak to możliwe.
14
Usuń ciasto wokół kółek i zapisz resztki na drobiazgi lub przekąski. Za pomocą dużej szpatułki przesuniętej ostrożnie oddziel DNA warstw od pergaminu. Jeśli ciasto jest zbyt delikatne, aby poruszać się pewnie, schłodzić w lodówce lub zamrażarce, aż jędrniejsze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
15
Usuń jedną warstwę na desce lub płycie ciasta i rozprowadzić dżem bananowy równomiernie i aż do krawędzi, w warstwie 1/4 do 1/2 cala grubości. Top z inną warstwą i powtórzyć. Po złożeniu ciasta przejdź do lodówki. (Patrz uwaga powyżej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z żurawinąCiasto Z żurawiną
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
DżemDżem
1
Połącz białka, cukier, śmietanę z winem lub sokiem z cytryny i wanilię w misce miksera stojącego. Miseczkę zawiesić na gotującej się wodzie, stale ubijając ręcznie, aż cukier się rozpuści, a mieszanina będzie lekko spieniona i gorąca w dotyku. Przenieś do miksera wyposażonego w mocowanie trzepaczki i ubijaj na najwyższych obrotach do sztywnych szczytów, około 1 minuty. Obficie wyłożyć dużą ilość bezy na wierzch ciasta i równomiernie rozprowadzić na wierzchu i na dole ciasta. Kontynuuj dodawanie bezy po bokach i wygładzanie, aż do całkowitego zakrycia, a następnie nawet do góry. Jeśli chcesz, przenieś pozostałą część bezy do woreczka lub woreczka Ziploc z końcówką gwiazdy lub bez i równomiernie wymieszaj 8 pocałunków lub rozety na obwodzie góry. Wypełnij środek góry kruche lub orzeszki ziemne, w razie potrzeby. Podczas krojenia należy wytrzeć ostrze noża wilgotnym ręcznikiem między cięciami, aby zachować schludny lukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj (około 9)Białka Jaj (około 9)
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
1 Cukierek Sour Brite Octopus1 Cukierek Sour Brite Octopus
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Duża Szczypta Drobnej SoliDuża Szczypta Drobnej Soli
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia7
Magazyn