Ciasto Motylkowe
Przepis na ciasto motylkowe można zrobić w około 55 minut. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 1,02 USD za porcję. Ten deser ma 726 kalorii, 6G białka, oraz 20g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Taste of Home wymaga mieszanki ciast, lukrecji, cukierków i pojedynczego biszkoptu wypełnionego kremem. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co nie jest takie niesamowite. Spróbuj Ciasto Motylkowe, Ciasto Motylkowe, oraz Ciasto Motylkowe dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Przygotuj ciasto zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, używając dwóch natłuszczonych i posypanych mąką 9 cali. okrągłe formy do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 25-30 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie czysta. Ostudzić przez 10 minut przed wyjęciem z patelni na ruszty, aby całkowicie ostygły.
Pokrój jedno ciasto na pół na szerokość. (Zachowaj drugie ciasto do innego użytku.)
Wytnij wycięcie ze środka każdej ciętej strony, aby zdefiniować zewnętrzne krawędzie skrzydeł.
Wytnij rogi skrzydeł, aby były lekko zaokrąglone.
Odstaw ciasto na 2 godziny.
Na półmisku do serwowania ułóż połówki ciasta z każdej strony biszkoptu. Frost top i boki motyla z lukrem czekoladowym.
Pokrój lukrecję na dwa małe kawałki; wepchnij końce w wierzch biszkoptu na Anteny. Udekoruj cukierkami.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Cream Sherry, Port i Moscato d ' Asti to moje najlepsze typy na ciasto. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.