Ciasto mielone żurawinowo-jabłkowe
Ciasto mielone z żurawiną i jabłkami może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 294 kalorie, 1 g białka i 4 g tłuszczu. Za 83 centy za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16 osobom. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Mieszanka mielonego imbiru, cukru, ciasta) i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 55 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 16% wyniku, co nie jest zbyt dobrym wynikiem. Tarta z mięsem mielonym, jabłkami i żurawiną, ciasta z jabłkami i żurawinami oraz kieszonki z jabłkami i żurawiną są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W holenderskim piekarniku lub dużym czajniku wymieszaj owoce, cukier, sok jabłkowy, masło, marmoladę i przyprawy. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 50-60 minut, od czasu do czasu mieszając. Całkowicie ostudzić lub przechowywać w lodówce do 1 tygodnia.
Linia druga 9-calowa. talerze na ciasto z ciastem; wykończenia i krawędzie falowane. Podzielić nadzienie pomiędzy skorupy. Brzegi luźno przykryć folią.
Piec w temperaturze 400° przez 20 minut.
Piec 20-25 minut dłużej lub do momentu, aż skórka będzie złotobrązowa, a nadzienie musujące. Studzimy na drucianych stojakach.
Polecane wino: Vin Santo, Późne żniwa Riesling, Lambrusco Dolce
Vin Santo, Late Harvest Riesling i Lambrusco Dolce to świetny wybór na ciasto. Wszystkie te wina są słodkie, co jest ważne, ponieważ wino powinno zazwyczaj być słodsze niż potrawa, którą do niego łączysz. Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 80 dolarów za butelkę.
Billecart-Salmon Blanc de Blancs Grand Cru
Delikatny mus z delikatnych bąbelków elegancko towarzyszy połyskom złotego koloru. Cuvée, które zaskoczy Cię czystą intensywnością aromatów suszonych owoców, migdałów i świeżych orzechów laskowych zmieszanych z aromatami owoców o białym miąższu. Kremowe uczucie bąbelka kojarzone z aromatami maślanej brioszki i aromatami mineralnymi. Trwały finisz ze świeżą i elegancką słodyczą. Ta wspaniała butelka będzie idealnym mariażem z kawiorem czy wybornymi ostrygami, ale także z grillowanymi rybami i owocami morza.