Ciasto maślane z gotowanymi gruszkami Rieslinga może być właśnie deserem, którego szukasz. Na 2,83 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 542 kalorie, 6G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Mieszanka crème fraîche, sól, maślanka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Ciasto maślane z gruszkami gotowanymi Rieslinga, Riesling gotowane gruszki z kremem Kardamonowym, oraz Gruszki Riesling Na Słodko.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Posmaruj 9-calową patelnię tortową i wyłóż ją 9-calową okrągłą pergaminem. Posmaruj pergaminem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Forma Na Ciasto
3
W misce przesiać mąkę tortową, proszek do pieczenia i sól. W dużej misce, za pomocą ręcznego miksera, ubij masło z obu cukrów na średniej prędkości, aż będzie lekkie i puszyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Mąka Tortowa
Masło
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
4
Dodać żółtka, jeden po drugim, dobrze pokonując między dodatkami. Ubić skórką cytrynową i ekstraktem z wanilii. Przy niskiej prędkości na przemian ubijać mieszankę mąki i maślanki, aż do prawie wymieszania. Gumową szpatułką Zakończ składanie mieszaniny aż do uzyskania gładkości. Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię i piec około 35 minut, aż tester ciasta włożony do środka wyjdzie czysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z Wanilii
Maślanka
Skórka Cytrynowa
Mąka Uniwersalna
żółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Szpatułka
Patelnia
5
Przenieść ciasto do stojaka do całkowitego ostygnięcia.
6
Gruszki obrać i pokroić na pół. Łyżką wyjąć rdzenie i wyrzucić. W dużym rondlu połącz Riesling, wodę, cukier, fasolę waniliową i nasiona, skórkę pomarańczową i strąki anyżu gwiazdkowego. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aby rozpuścić cukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Skórka Pomarańczowa
Anyż Gwiaździsty
Riesling
Gruszka
Nasiona
Cukier
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
7
Dodać połówki gruszki i dusić na umiarkowanym ogniu, obracając raz, do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszka
8
Przełożyć gruszki na duży talerz. Odrzuć anyż Gwiaździsty, fasolę wanilii i skórkę pomarańczową. Gotować Riesling płyn na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 1 szklanki i syropu, około 15 minut. Gdy gruszki ostygną, pokrój je wzdłuż o grubości 1/3 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Skórka Pomarańczowa
Anyż Gwiaździsty
Riesling
Gruszka
9
W małej misce, połączyć crme frache, ekstrakt z wanilii, nasiona wanilii i cukier cukierników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Ekstrakt Z Wanilii
Wanilia
Nasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
10
Rozłóż ciasto na talerz i Odklej papier.
11
Ciasto pokroić na 10 klinów i przenieść na talerze.
12
Umieść pokrojoną gruszkę na pół obok każdego plasterka ciasta. Łyżka trochę syropu Rieslinga na ciasto, top z trochę vanilla crme frache i podawać.