Ciasto marchewkowe i orzechowe wymaga około 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 364 kalorie, 10g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Mieszanka mielonego cynamonu, sody oczyszczonej, cukru cukierniczego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Ciasto Marchewkowo-Orzechowe, Ciasto Marchewkowe Orzechowe, oraz Ciasto Marchewkowo-Orzechowe.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka jedna 9 lub 10 calowa patelnia rurowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
2
Mąkę, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia przesiać i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Mąka Uniwersalna
3
Ubić jajka z mielonym cynamonem, zmieloną gałką muszkatołową i zmielonym kardamonem przez 5 minut. Wymieszać z cukrem cukierniczym i dobrze wymieszać. Ubić w oleju roślinnym i kontynuować bicie przez 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kardamon W Proszku
Cynamon Mielony
Gałka Muszkatołowa
Olej Roślinny
Cukier
Jajko
4
Na przemian dodawać mieszaninę mąki i mleko, 1 łyżkę na raz,do mieszaniny jaj. Łyżką wymieszać marchewki i orzechy włoskie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marchew
Orzechy Włoskie
Mąka Uniwersalna
Mleko
Jajko
5
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 1 godzinę. Ciesz się nim ze szklanką mleka lub filiżanką herbaty.