Ciasto Marchewkowo-Orzechowe
Jedna porcja zawiera 612 kalorii, 11g białka, oraz 19g tłuszczu. Jeśli 1,03 zł za porcję spada w budżecie, marchew orzech Bochenek ciasto może być wybitny bezmleczne i wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 40 mówi, że trafił w sedno. Jeśli masz proszek do pieczenia, marchew, olej canolan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Ciasto Bochenkowe Figowo-Orzechowe, Lemon Verbena-Orzechowe Ciasto Bochenkowe, oraz Ciasto marchewkowe z polewą jogurtową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj dwie 9-na 5-calowe patelnie z nieprzywierającym sprayem i pyłem z mąką. Spody patelni wyłożyć pergaminem.
Mąkę, cynamon, imbir, sól, soda oczyszczona i proszek do pieczenia przesiać w średniej misce.
Jajka ubić w dużej misce.
Dodaj olej rzepakowy, cukier i wanilię i energicznie ubijaj, aż dobrze się połączą.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny jaj i mieszać z drewnianą łyżką, aż tylko połączone. Wymieszać z orzechami włoskimi.
Podzielić ciasto między przygotowanymi patelniami i piec, aż wykałaczka włożona w środek bochenków wyjdzie czysta, 50 do 60 minut. Schłodzić ciasta w patelniach na stojaku przez 20 minut, a następnie je wyłączyć i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.