Ciasto marchewkowe z polewą jogurtową
Ten wegetariański przepis służy 10 i kosztuje 27 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 262 kalorie, 5G białka, oraz 7G tłuszczu. Jeśli masz sól, sodę oczyszczoną, imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Pełnoziarniste wegańskie ciasto marchewkowe Bochenek z cytrynową glazurą, Najlepsze ciasto cytrynowe z jogurtem, oraz Ciasto Z Jogurtem Pomarańczowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Spryskaj patelnię bochenkową 9 x 3 x 5 cali sprayem do gotowania i pyłem z mąką. Odstawić. W średniej misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon i sól. W osobnej misce ubij razem cukier, 1/3 szklanki jogurtu, olej, jajka i imbir. Wymieszać suchą mieszankę do mieszanki jogurtowej, a następnie wymieszać z marchewką.
Przełożyć na patelnię do pieczenia.
Piec przez 40 do 50 minut, aż wykałaczka włożona do środka wyjdzie czysta.
Przenieść do stojaka drucianego do ostygnięcia 15 minut na patelni; wyjąć z patelni do całkowitego ostygnięcia. Wymieszać pozostałą 1/3 szklanki jogurtu i cukru cukierniczego. Tuż przed podaniem, mżawka glazury na ciasto ustawione na stojaku drucianym. Pokroić na 10 sztuk.