Ciasto marchewkowe Sigrid to deser dla 12 osób. Za 1,02 dolara za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 642 kalorie , 6 g białka i 30 g tłuszczu . Będzie hitem na Twoim wydarzeniu wielkanocnym . Mnóstwo osób zrobiło ten przepis, a 181 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką masło, jajka, marchewki i kilka innych składników, możesz go zrobić. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 40 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Ciasto ananasowo-marchewkowo-rodzynkowe , Najlepsze ciasto marchewkowe" z lukrem z serka śmietankowego i Babeczki marchewkowe z musem jabłkowym .
Instrukcje
1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Ciasto: Rozgrzej piekarnik do 175°C.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kawałki Toffi Migdałowego Lub Kawałki Toffi Czekoladowego
3
Wymieszaj cukier granulowany, olej i jajka w dużej misce. W innej misce przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Złotego Tłuszczu Warzywnego
(uniwersalne Zastosowanie Również)
Pokrojony W Kostkę Jednodniowy Chleb Francuski Lub Chleb Na Zakwasie (1-calowe Kawałki)
1/2 Do 3/4 Szklanki Mąki Pełnoziarnistej
Kartonik Z Gotowym Do Podania Nadzieniem Serowym Philadelphia
(takie Jak PAN®)
Polędwiczki Z Piersi Indyka Pokrojone W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mrożone Ciasto Funtowe, Rozmrożone, Pokrojone Na Plastry O Grubości Od 1/4 Do 1/2 Cala
4
Dodaj mieszankę mąki do mieszanki cukru i wymieszaj. Następnie dodaj marchewki i dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 średniego Ogórka, Obranego, Pozbawionego Gniazd Nasiennych I Pokrojonego W Paski
1/2 Do 3/4 Szklanki Mąki Pełnoziarnistej
Ciepłe, Puree Z Gotowanej Dyni Piżmowej (110° Do 115°)
5
Wlać ciasto do natłuszczonej i posypanej mąką formy Bundt i piec, aż będzie gotowe, około 50 minut. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Jadalne Kwiaty Jako Dodatek, Opcjonalnie
Kawałki Toffi Migdałowego Lub Kawałki Toffi Czekoladowego
6
W międzyczasie przygotuj lukier: w większej misce ubij masło i serek śmietankowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Mąki Arepas (np. PAN®)
1 (1 Funt) Mrożonego Ciasta Funtowego, Rozmrożonego, Pokrojonego Na Plasterki O Grubości Od 1/4 Do 1/2 Cala