Ciasto marchewkowe Sigrid
Ciasto marchewkowe Sigrid to deser dla 12 osób. Za 1,02 dolara za porcję ten przepis pokrywa 12% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 642 kalorie , 6 g białka i 30 g tłuszczu . Będzie hitem na Twoim wydarzeniu wielkanocnym . Mnóstwo osób zrobiło ten przepis, a 181 powiedziałoby, że trafił w dziesiątkę. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką masło, jajka, marchewki i kilka innych składników, możesz go zrobić. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę laktoowowegetariańską . Od przygotowania do podania ten przepis zajmuje około 1 godziny i 40 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 0% , to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Ciasto ananasowo-marchewkowo-rodzynkowe , Najlepsze ciasto marchewkowe" z lukrem z serka śmietankowego i Babeczki marchewkowe z musem jabłkowym .
Instrukcje
Zobacz jak przygotować ten przepis.
Ciasto: Rozgrzej piekarnik do 175°C.
Wymieszaj cukier granulowany, olej i jajka w dużej misce. W innej misce przesiej mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cynamon i sól.
Dodaj mieszankę mąki do mieszanki cukru i wymieszaj. Następnie dodaj marchewki i dobrze wymieszaj.
Wlać ciasto do natłuszczonej i posypanej mąką formy Bundt i piec, aż będzie gotowe, około 50 minut. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
W międzyczasie przygotuj lukier: w większej misce ubij masło i serek śmietankowy.
Dodaj cukier puder i wanilię i wymieszaj. Następnie dodaj orzechy pekan.
Rozprowadź lukier na ostudzonym cieście marchewkowym.
Jedz. Omdlewaj. Powtarzaj w razie potrzeby.