Ciasto maślane z truskawkami i białą czekoladą
Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.11 za porcję. Jedna porcja zawiera 256 kalorii, 5G białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 5 minut. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Udaj się do sklepu i podnieś truskawki, batoniki do pieczenia czekolady, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Białe ciasto z nadzieniem truskawkowym i lukrem truskawkowo-waniliowym, Ciasto z białej czekolady z nadzieniem morelowym i kremem z białej czekolady, oraz Ron ' s Carrot Cake with White Chocolate Buttercream dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° (325°F dla ciemnej lub nieprzywierającej patelni). Obficie spryskać dno i bok 8-lub 9-calowej okrągłej patelni tortowej sprayem do pieczenia z mąką.
W dużej misce, wymieszać ciasto beat, woda, 3 łyżki masła, ekstrakt migdałowy i jajko z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości do zwilżenia, a następnie na średniej prędkości 2 minuty, skrobanie miski od czasu do czasu.
Piec zgodnie z zaleceniami na polu 8-lub 9-calowe rundy. Schłodzić na patelni 10 minut.
Wyjąć z patelni do regału chłodzącego. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
W międzyczasie w średniej metalowej misce umieścić białą czekoladę i 2 łyżki masła. W rondlu 1-ćwiartkowym rozgrzać śmietanę na średnim ogniu do wrzenia. Natychmiast wlać gorącą śmietanę na białą czekoladę i masło.
Odstawić około 5 minut lub do rozpuszczenia mieszaniny i wygładzenia po wymieszaniu.
Odstawić do temperatury pokojowej, około 1 godziny.
Ubij schłodzoną białą czekoladę na dużej prędkości, aż będzie puszysta.
Ciasto przeciąć poziomo na pół, za pomocą długiego, ostrego noża. Na talerzu do serwowania umieść 1 warstwę, pokrój bok do góry.
Posmarować 1/2 nadzienia, na wierzch 1/2 truskawek.
Dodaj pozostałą warstwę ciasta, odetnij bok w dół.
Pozostałe nadzienie rozłożyć na wierzchu ciasta, na wierzchu wyłożyć pozostałe truskawki. Przechowywać w lodówce.