Ciasto lodowe Dulce de Leche
Ten przepis służy 8 i kosztuje 70 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 390 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz gałkę muszkatołową, cynamon, orzeszki ziemne i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest idealny do Lato. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Milkshake Dulce de Leche (Malteada de Arequipe o Dulce de Leche), Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe, oraz Lody Dulce de Leche dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać okruchy krakersów z masłem, cynamonem i gałką muszkatołową. Naciśnij okruchy do 9-calowej szklanej lub ceramicznej płytki ciasta, aby utworzyć równomierną skorupę.
Piec skorupę w środku piekarnika przez 8 minut, lub do lekko rumiane.
Niech lody rozmrożą w lodówce przez 15 minut. Łyżka lody w dużej misce i, za pomocą miksera elektrycznego, ubić go tylko do bardzo miękki, ale nie stopiony.
Rozprowadzić zmiękczone lody do skorupki ciasta i zamrozić na co najmniej 1 1/2 godziny lub do momentu, aż lody będą twarde.
Ciasto pokroić w kliny i podawać z sosami deserowymi i orzeszkami ziemnymi.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Lody można łączyć z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "