Ciasto Lemon Polenta
Lemon Polenta ciasto może być tylko deser szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 62 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 285 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, masło, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 208 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 14%. Spróbuj Ciasto Lemon Polenta, Ciasto Lemon Polenta, oraz Ciasto bez mąki z cytryną i polentą dla podobnych receptur.
Instrukcje
To ciasto jest swego rodzaju Anglo-włoskim amalgamatem. Płaski, gładki dysk przypomina konfekcje, które siedzą geometrycznie ułożone w oknach cukierni we Włoszech; ostry, syropowaty posmak zapożycza z klasycznego angielskiego ulubionego herbatnika, lemon drizzle cake. To dobre małżeństwo: uwielbiam włoską kuchnię pod każdym względem, z wyjątkiem jednej-ich ciasta są zbyt suche i zbyt słodkie. Tutaj jednak aromatyczna ziarnistość polenty i delikatny gruz mielonego mączki migdałowej zapewniają o wiele lepszą folię dla całkowicie pożądanej wilgoci niż zwykła mąka.
Ale to nie wszystko. W procesie alchemicznym cytryna podkreśla jajowaty maślany smak ciasta, czyniąc go jednocześnie bogatym i ostrym. Gdybyś spróbował sobie wyobrazić, jak smakowałby twarog cytrynowy w formie ciasta,to byłoby to.
Chociaż chętnie kroję i wciskam się do ust, pozwalając wilgotnym grudkom spadać tam, gdzie będą, to ciasto najlepiej jeść-przynajmniej w towarzystwie-łyżką i widelcem. Tak czy inaczej, Uznaj to za pretendenta do komfortu herbacianego i uroczystej kolacji.
Ciasto: wyłożyć podstawę patelni tortowej papierem do pieczenia i lekko posmarować jej boki masłem. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Masło i cukier ubić do bladości i ubić, albo ręcznie w misce drewnianą łyżką, lub za pomocą wolnostojącego miksera.
Wymieszaj razem migdałowy posiłek, polentę i proszek do pieczenia, a część z nich ubić do mieszaniny masło-cukier, a następnie 1 jajko, następnie na przemian suche składniki i jajka, ubijając cały czas.
Na koniec ubić skórkę z cytryny i wlać, łyżką lub zeskrobać mieszaninę do przygotowanej patelni i piec w piekarniku przez około 40 minut. Może się to wydawać chwiejne, ale jeśli ciasto jest ugotowane, Tester ciasta powinien wyjść czysty i, co najważniejsze, krawędzie ciasta zaczną się kurczyć od boków patelni.
Wyjąć z piekarnika do stojaka chłodzącego drut, ale pozostawić na patelni.
W przypadku syropu: zrobić syrop, gotując razem sok z cytryny i cukier cukierniczy w małym rondlu. Gdy cukier cukierniczy rozpuści się w soku, gotowe. Nakłuć wierzch ciasta testerem do ciasta (szaszłyk byłby zbyt destrukcyjny), zalej ciasto ciepłym syropem i pozostaw do ostygnięcia przed wyjęciem go z patelni.
Uwaga: ciasto można piec do 3 dni wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku w chłodnym miejscu. Będzie przechowywać w sumie 5 do 6 dni.
Uwaga zamrażania: ciasto można zamrozić na papierze podszewkowym, gdy tylko ostygnie, owinięte w podwójną warstwę folii i warstwę folii, przez okres do 1 miesiąca. Rozmrażać przez 3 do 4 godzin w temperaturze pokojowej.