Ciasto Lemon Polenta

Ciasto Lemon Polenta
Lemon Polenta ciasto może być tylko deser szukasz. Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 62 grosze za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 285 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, masło, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 208 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 14%. Spróbuj Ciasto Lemon Polenta, Ciasto Lemon Polenta, oraz Ciasto bez mąki z cytryną i polentą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
To ciasto jest swego rodzaju Anglo-włoskim amalgamatem. Płaski, gładki dysk przypomina konfekcje, które siedzą geometrycznie ułożone w oknach cukierni we Włoszech; ostry, syropowaty posmak zapożycza z klasycznego angielskiego ulubionego herbatnika, lemon drizzle cake. To dobre małżeństwo: uwielbiam włoską kuchnię pod każdym względem, z wyjątkiem jednej-ich ciasta są zbyt suche i zbyt słodkie. Tutaj jednak aromatyczna ziarnistość polenty i delikatny gruz mielonego mączki migdałowej zapewniają o wiele lepszą folię dla całkowicie pożądanej wilgoci niż zwykła mąka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka MigdałowaMączka Migdałowa
PolentaPolenta
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
2
Ale to nie wszystko. W procesie alchemicznym cytryna podkreśla jajowaty maślany smak ciasta, czyniąc go jednocześnie bogatym i ostrym. Gdybyś spróbował sobie wyobrazić, jak smakowałby twarog cytrynowy w formie ciasta,to byłoby to.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lemon CurdLemon Curd
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
3
Chociaż chętnie kroję i wciskam się do ust, pozwalając wilgotnym grudkom spadać tam, gdzie będą, to ciasto najlepiej jeść-przynajmniej w towarzystwie-łyżką i widelcem. Tak czy inaczej, Uznaj to za pretendenta do komfortu herbacianego i uroczystej kolacji.
4
Ciasto: wyłożyć podstawę patelni tortowej papierem do pieczenia i lekko posmarować jej boki masłem. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
BazaBaza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Forma Na CiastoForma Na Ciasto
PiekarnikPiekarnik
5
Masło i cukier ubić do bladości i ubić, albo ręcznie w misce drewnianą łyżką, lub za pomocą wolnostojącego miksera.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Wymieszaj razem migdałowy posiłek, polentę i proszek do pieczenia, a część z nich ubić do mieszaniny masło-cukier, a następnie 1 jajko, następnie na przemian suche składniki i jajka, ubijając cały czas.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Mąka MigdałowaMąka Migdałowa
PolentaPolenta
MasłoMasło
CukierCukier
JajkoJajko
7
Na koniec ubić skórkę z cytryny i wlać, łyżką lub zeskrobać mieszaninę do przygotowanej patelni i piec w piekarniku przez około 40 minut. Może się to wydawać chwiejne, ale jeśli ciasto jest ugotowane, Tester ciasta powinien wyjść czysty i, co najważniejsze, krawędzie ciasta zaczną się kurczyć od boków patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
8
Wyjąć z piekarnika do stojaka chłodzącego drut, ale pozostawić na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
9
W przypadku syropu: zrobić syrop, gotując razem sok z cytryny i cukier cukierniczy w małym rondlu. Gdy cukier cukierniczy rozpuści się w soku, gotowe. Nakłuć wierzch ciasta testerem do ciasta (szaszłyk byłby zbyt destrukcyjny), zalej ciasto ciepłym syropem i pozostaw do ostygnięcia przed wyjęciem go z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SokSok
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SzaszłykiSzaszłyki
PatelniaPatelnia
10
Uwaga: ciasto można piec do 3 dni wcześniej i przechowywać w szczelnym pojemniku w chłodnym miejscu. Będzie przechowywać w sumie 5 do 6 dni.
11
Uwaga zamrażania: ciasto można zamrozić na papierze podszewkowym, gdy tylko ostygnie, owinięte w podwójną warstwę folii i warstwę folii, przez okres do 1 miesiąca. Rozmrażać przez 3 do 4 godzin w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje16
Ocena Zdrowia0
Magazyn