Ciasto Kokosowo-Ananasowe
Ciasto kokosowo-ananasowe może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje 87 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 425 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz pod ręką sól, jajka, rum i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 25%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Ciasto kokosowo-ananasowe, Ciasto Kokosowo-Ananasowe, oraz Ciasto Kokosowo-Ananasowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177° i masło 2 (8-calowe) kwadratowe patelnie do ciast (2 cale głębokości).
Mąkę przesiać z solą do miski.
Jajka i cukier podgrzewać w dużej metalowej misce ustawionej nad garnkiem gotującej się wody, delikatnie ubijając stale, aż do lata.
Wyjmij miskę z ognia i dodaj wanilię, a następnie ubijaj mikserem elektrycznym ze średnią prędkością, aż będzie gruby i blady i potroi objętość (około 5 minut z mikserem stojącym lub 10 minut z ręką). Mąkę i sól przesiej na jajkach w 2 partiach, składając delikatnie, ale dokładnie po każdej partii. Złóż roztopione masło do połączenia. Podziel ciasto równomiernie między patelnie ciasto, wygładzając blaty.
Piec ciasta w środku piekarnika, aż tester wyjdzie czysty i ciasta są złote, około 15 minut. Schłodzić w patelniach na stojakach 5 minut, a następnie odwrócić na stojakach, aby całkowicie ostygnąć.
Wymieszaj składniki nadzienia w ciężkim rondlu, aż do rozpuszczenia skrobi kukurydzianej. Doprowadzić do wrzenia, stale mieszając, a następnie dusić, mieszając, 3 minuty. Chłodne nadzienie całkowicie, od czasu do czasu mieszając.
W małym ciężkim rondlu zagotować wodę i cukier, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Zdjąć z ognia i wymieszać z rumem.
Przełożyć do małej miski i schłodzić aż będzie gotowy do użycia.
W razie potrzeby przyciąć krawędzie ciasta i przeciąć każdy poziomo na pół długim ząbkowanym nożem, tworząc w sumie 4 cienkie warstwy. Nałożyć 1 warstwę ciasta, pokroić bok do góry, na talerz ciasta i posmarować wierzchem syropem rumowym, a następnie rozłożyć na nim połowę nadzienia ananasowego. Na wierzch nałożyć kolejną warstwę ciasta i posmarować syropem, następnie rozprowadzić z około 2/3 szklanki śmietany maślanej. Na wierzch nałożyć trzecią warstwę ciasta i posmarować syropem, a następnie rozprowadzić na nim pozostały ananas. Wierzch z czwartą warstwą, przyciąć bok w dół, a szczotka z pozostałym syropem. Boki i wierzch ciasta z pozostałą śmietaną maślaną, następnie obłożyć kokosem.
* Warstwy ciasta można wykonać 2 dni wcześniej i pozostawić nierozdzielone. Przechowywać, dobrze zapakowane w folię, w temperaturze pokojowej.* Nadzienie ananasowe można przygotować 3 dni wcześniej i schłodzić, przykryć.* Syrop rumowy można przygotować 1 tydzień wcześniej i schłodzić, przykryć.* Ciasto można złożyć 1 dzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem.