Ciasto Kokosowe Babci Yearwood z polewą kokosowo-cytrynową

Jeśli chcesz dodać więcej przepisów wegetariańskich na bazie lakto ovo do swojego pudełka z przepisami, ciasto kokosowe babci Yearwood z glazurą kokosowo-cytrynową może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 563 kalorie, 6 g białka i 35 g tłuszczu każda. Za 1,13 USD za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Można się nim delektować o każdej porze, ale szczególnie smakuje na Dzień Matki. Kilku osobom ten deser bardzo smakował. 31 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soku z cytryny, jajek, skrobi kukurydzianej i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 50 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 25%. Wynik ten jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Pełna chata: babeczki kokosowe, nadzienie cytrynowe, lukier z kremu kokosowo-cytrynowego, prażone orzechy kokosowe, ciasto kokosowe babci i książka kucharska: ciasto kokosowe babci Stevens.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Ciasto: Nasmaruj tłuszczem i mąką formę do ciasta o średnicy 9 cali. Masło i cukier utrzeć na jasną i gładką masę.
Dodać jajka i ekstrakt waniliowy, dobrze ubić.
Wymieszać z okruszkami wafla waniliowego, kokosem i orzechami pekan.
Wlać do formy i piec 1 godzinę i 15 minut. Pozostaw ciasto do ostygnięcia na blasze przez 10 minut, zanim wyłożysz je na kratkę.
W średnim rondlu wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą, sól, skórkę i sok z cytryny, 1 1/2 szklanki wody i kokos. Gotuj na średnim ogniu, mieszając, aż zgęstnieje, przez około 15 minut.
Pozostawić do lekkiego ostygnięcia, następnie za pomocą wykałaczki zrobić kilka dziurek w górnej części ciasta i posmarować ciasto glazurą.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto kokosowe można łączyć z kremową sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Viva Diva Moscato Colada z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
![Viva Diva Moscato Colada]()
Viva Diva Moscato Colada
Słodkie wino Moscato wzbogacone naturalnym aromatem kokosa i ananasa. Kolor jasnopomarańczowy. Owocowy, typowy dla kokosa i ananasa z lekką nutą Moscato. Doskonałe jako aperitif lub jako dodatek do koktajli.