Ciasto Kocie
Cat Cake może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru deserów. Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 71 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 301 kalorii, 3 g białka i 11 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Taste of Home wymaga ekstraktu migdałowego, serka śmietankowego, mieszanki ciast i m&m'sów z brązowej mlecznej czekolady. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 20 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 13%. Wynik ten jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy jak Mz. Przepis na ciasto marchewkowe dla kota, ciasto na Halloween z czarnym kotem i ciasto czekoladowe z czarnym kotem.
Instrukcje
Przygotuj ciasto na ciasto zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Nasmaruj tłuszczem i mąką 3 szklanki i 2 kwarty. miski żaroodporne.
Wlać 1 szklankę ciasta do miski na 3 filiżanki, a pozostałe ciasto do 2 szkl. miska.
Piecz małe ciasto w temperaturze 350° przez 30–35 minut, a duże ciasto przez 40–45 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Każde ciasto studź przez 10 minut, a następnie wyjmij z miski na kratkę, aby całkowicie ostygło.
Aby przygotować lukier, w dużej misce ubijaj serek śmietankowy na puszystą masę.
Dodaj krem marshmallow i ekstrakt migdałowy; ubijaj, aż będzie gładkie. Wbić ubitą polewę. Odłóż 1/2 szklanki. W małej misce ubij roztopioną czekoladę i pozostałą ubitą polewę, aż będzie gładka; odłożyć na bok.
Umieść ciasta kopułą do góry na 18-calowej blaszce. x 12 cali pokryta deska.
Jeden biszkopt nadziewany kremem przekrój wzdłuż na pół; połóż połówki przed dużym ciastem na przednie łapy.
Odetnij końcówki innego biszkoptu; przytnij końce, tworząc trójkąty. Odłóż trójkąty na uszy.
Ułóż pozostałe biszkopty za dużym ciastem, tworząc ogon. Mroźna twarz i uszy kota z zarezerwowanym białym lukrem. Posmaruj resztę kota polewą czekoladową.
Połóż uszy na głowie. Ułóż M&M’s, lukrecję i cukierkowe serce, tworząc twarz.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Jeśli chodzi o ciasto, to kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to moje ulubione dania. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować Louisa Roederera Cristal Brut. Oceniającym podoba się, z oceną 4,6 na 5 gwiazdek i ceną około 299 dolarów za butelkę.
Cristal Brut Louisa Roederera
Cristal, klejnot i tête de cuvée szampana Louisa Roederera, został stworzony w 1876 roku dla cara Rosji Aleksandra II. Pozostaje wierny swemu pochodzeniu, inspirowany elegancją i czystością. Cristal jest produkowany zgodnie z rygorystycznymi standardami winiarskimi, które wymagają rygorystycznej selekcji crus, roczników, winogron i wina. Cristal jest produkowany wyłącznie z najlepszych roczników crus, które mają gwarancję, że pochodzą z winnicy Louis Roederer. Wszystkie wyjątkowe cechy rocznika 2002 zostały dosłownie uchwycone w tym Cristal 2002, który jest hojny i bujny, ukazując idealną równowagę pomiędzy koncentracją i finezją, świeżością i winem, intensywnością i wyrafinowaniem. W trzech słowach: dumny, bogaty i luksusowy. Cristal 2002 jest jaskrawo żółty z jasnobursztynowymi refleksami i ma piękny mus z delikatnym kordonem trwałych i regularnych bąbelków. Nos jest intensywny i delikatny, odsłaniając czystą i dobrze wymieszaną mieszankę smaków miodu, kakao, lekko prażonych orzechów laskowych i kandyzowanych owoców cytrusowych. W ataku pikantna eksplozja dojrzałych owoców, wino ujawnia czerwone owoce, białą czekoladę, karmel i duńskie ciasto, typowe dla Cristala. Jego jedwabista, skoncentrowana konsystencja opiera się na intensywnej, mocnej i winnej strukturze, ale zachowuje wyrafinowanie. Podniebienie rozwija się, aby osiągnąć pyszne wrażenie dobrze wymieszanej harmonii smaków. Świeży finisz z nutą goryczy sprawia, że jest niemal chrupiące.