Ciasto Kawowe Żurawinowo-Pomarańczowe
Ciasto kawowe żurawinowo-pomarańczowe może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 521 kalorii, 6G białka, oraz 23G tłuszczu każdy. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz proszek do pieczenia, pekan, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Kawowe Żurawinowo-Pomarańczowe, Cranberry Orange Coffee Cake, oraz Ciasto Kawowe Żurawinowo-Pomarańczowe Bezowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób ciasto: Rozgrzej piekarnik do 177°. posmaruj i mąkę 12-szklankową rurką lub patelnią Bundt. W misce ubić mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. W osobnej misce wymieszaj kwaśną śmietanę i wanilię.
W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego na średniej prędkości, beat masło, zarówno cukry i skórki pomarańczowej, aż puszyste i lekkie, o 2 protokół. Ubić w jajkach, jeden po drugim. Zeskrobać miskę. Ubić w połowie mieszanki mąki, następnie wszystkie kwaśnej śmietany, a następnie pozostałej mąki, ubijając aż tylko połączone. Złożyć w orzechach pekan. W średnim rondlu ciepły sos żurawinowy na średnim ogniu, mieszając, aż zmięknie.
Rozprowadzić 1/3 ciasta na patelni.
Rozłóż 1/2 sosu żurawinowego. Powtórz warstwy, kończąc Ost.1/3 ciasta. Delikatnie przeprowadź szaszłyk lub cienki nóż przez ciasto, aby zawirować sos żurawinowy w marmurowy wzór.
Piec ciasto, aż szpikulec włożony do środka wyjdzie czysty, 55 do 65 minut.
Niech ciasto ostygnie w patelni na stojaku z drutu przez 10 minut; unmold na stojaku do całkowitego ostygnięcia.
Zrobić glazurę: gdy ciasto jest chłodne, ubij razem cukier cukierniczy i sok, aż glazura będzie gładka i ma pożądaną konsystencję (dodaj więcej soku lub cukru, jeśli glazura jest zbyt gruba lub cienka).
Mżawka glazury na ciasto.
Odstawić aż do zestawów glazury, o 10 protokół.