Ciasto kawowe z orzechami włoskimi
Ciasto kawowe z orzechami włoskimi wymaga około 55 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 12 osób i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 19 g tłuszczu i łącznie 359 kalorii . 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i sycący. Świetnie sprawdza się jako śniadanie. Udaj się do sklepu i kup wodę, brązowy cukier, śmietankę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Jest ono dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 32% . Ta ocena jest raczej słaba. Ciasto kawowe z gruszką i orzechami włoskimi , Ciasto kawowe z malinami i orzechami włoskimi oraz Ciasto jabłkowo-orzechowe są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Odłóż 2 łyżki mieszanki do ciasta. W dużej misce połącz śmietanę, jajka, olej, wodę, cukier i pozostałą mieszankę do ciasta; ubijaj na niskich obrotach przez 30 sekund. Ubijaj na średnich obrotach przez 2 minuty.
Wlać połowę do natłuszczonej i posypanej mąką formy do pieczenia o średnicy 10 cali.
Wymieszaj orzechy włoskie, brązowy cukier, cynamon i odłożoną mieszankę do ciasta; posyp ciasto. Na wierzch wyłóż resztę ciasta.
Piecz w temperaturze 175°C przez 40–45 minut lub do momentu, aż patyczek wbity w środek ciasta będzie suchy. Ostudź przez 10 minut przed wyjęciem z formy na kratkę.