Ciasto kawowe z orzechami włoskimi

Ciasto kawowe z orzechami włoskimi
Ciasto kawowe z orzechami włoskimi wymaga około 55 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 12 osób i kosztuje 65 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka , 19 g tłuszczu i łącznie 359 kalorii . 1 osoba uznała ten przepis za pełen smaku i sycący. Świetnie sprawdza się jako śniadanie. Udaj się do sklepu i kup wodę, brązowy cukier, śmietankę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je już dziś. Jest ono dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 32% . Ta ocena jest raczej słaba. Ciasto kawowe z gruszką i orzechami włoskimi , Ciasto kawowe z malinami i orzechami włoskimi oraz Ciasto jabłkowo-orzechowe są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Odłóż 2 łyżki mieszanki do ciasta. W dużej misce połącz śmietanę, jajka, olej, wodę, cukier i pozostałą mieszankę do ciasta; ubijaj na niskich obrotach przez 30 sekund. Ubijaj na średnich obrotach przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Proszek żelatynowy żurawinowyProszek żelatynowy żurawinowy
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Wlać połowę do natłuszczonej i posypanej mąką formy do pieczenia o średnicy 10 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Wymieszaj orzechy włoskie, brązowy cukier, cynamon i odłożoną mieszankę do ciasta; posyp ciasto. Na wierzch wyłóż resztę ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
RamięRamię
Proszek żelatynowy żurawinowyProszek żelatynowy żurawinowy
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Krótkie Laski CynamonuKrótkie Laski Cynamonu
4
Piecz w temperaturze 175°C przez 40–45 minut lub do momentu, aż patyczek wbity w środek ciasta będzie suchy. Ostudź przez 10 minut przed wyjęciem z formy na kratkę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Do żucia O Smaku Mięty ZielonejGuma Do żucia O Smaku Mięty Zielonej
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Sałatka Rukola Do PodaniaSałatka Rukola Do Podania
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn