Ciasto kawowe z kruszonką
Crumble-Top Coffee Cake wymaga około 1 godziny i 20 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 12 osób i kosztuje 50 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 14 g tłuszczu i łącznie 373 kalorie . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga mielonego cynamonu, maślanki, orzechów włoskich i brązowego cukru. Sprawdza się dobrze jako śniadanie. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również Bubble-Top Brioches , Vegan Baked Apples with Oat Crumble i Humble Pear Crumble .
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło, tłuszcz i cukier, aż masa będzie lekka i puszysta.
Dodawaj jajka jedno po drugim, dobrze ubijając po dodaniu każdego.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, sodę oczyszczoną i sól; dodawaj do ubitej masy na zmianę z maślanką, dokładnie ubijając po dodaniu każdego składnika.
Nałóż połowę ciasta do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 13 cali x 9 cali. Na wierzchu ułóż plasterki jabłka; posmaruj resztą ciasta.
W małej misce wymieszaj mąkę, brązowy cukier i cynamon; pokrój w kostkę masło, aż będzie kruszone. Wymieszaj z orzechami włoskimi.
Piec w temperaturze 350° przez 55–60 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka ciasta będzie czysta.