Dziki ryż i marchew
Dziki ryż i marchew jest bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 272 kalorie, 5G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, marchewkę, pietruszkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Orzechowy Dziki Ryż z marchewką i groszkiem, Indyk z dzikim ryżem i farszem wiśniowym, oraz Farsz ryżowy z dzikimi grzybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Roztopić masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać marchew; gotować 8 minut lub do miękkości, często mieszając. Wymieszać z ryżem, pietruszką, pieprzem i solą; gotować 1 minutę.
Odmiana papryki i kopru włoskiego: przygotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Podgrzać 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 1/2 szklanki pokrojonej w kostkę żółtej papryki i 1/2 szklanki pokrojonej w kostkę cebuli kopru włoskiego na patelnię; gotować 8 minut lub do miękkości, często mieszając. Wymieszać z ryżem, 1 1/2 łyżeczki posiekanego świeżego oregano, 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu i 1/4 łyżeczki soli; gotować 1 minutę.
Porcje 4 (wielkość porcji: około 3/4 szklanki) kalorie 116 (0% z tłuszczu); tłuszcz 4g (sat 7g); sód 156MG
Odmiana ogórka i fety: przygotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Połącz ugotowany ryż, 1 szklanka pokrojonego w kostkę ogórka angielskiego, 1 1/2 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka świeżego soku z cytryny i 2 uncje pokruszonego sera feta w średniej misce; wrzucić do herbu. Wymieszać 1/2 łyżeczki pieprzu i 1/4 łyżeczki soli.
Porcje 4 (wielkość porcji: około 3/4 szklanki) kalorie 149 (0% z tłuszczu); tłuszcz 3g (sat 9g); sód 308 mg
Odmiana pomidorów i orzechów piniowych: przygotuj ryż zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Stopić 1 1/2 łyżki niesolonego masła w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 1/4 szklanki orzechów piniowych i 8 ćwiartkowych pomidorów cherry na patelni; gotować 8 minut lub aż pomidory będą miękkie, często mieszając. Wymieszać z ryżem, 1 łyżką posiekanej świeżej bazylii, 1/2 łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu i 1/4 łyżeczki soli; gotować 1 minutę.
Porcje 4 (wielkość porcji: 1/2 szklanki) kalorie 163 (0% z tłuszczu); tłuszcz 4g (sat 2G); sód 152MG