Ciasto kawowe rabarbarowo-cytrynowe

Ciasto kawowe rabarbarowo-cytrynowe
Ciasto kawowe z rabarbarem i cytryną zajmuje od początku do końca około 1 godziny. Ten wegetariański przepis na lakto ovo przeznaczony jest dla 12 osób i kosztuje 23 centy za porcję. Jedna porcja zawiera 96 kalorii, 2 g białka i 3 g tłuszczu. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis z Taste of Home wymaga mielonej gałki muszkatołowej, sody oczyszczonej, masła i jajek. Świetnie sprawdza się jako bardzo niedrogie śniadanie. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał niezbyt imponujący wynik 11%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Ciasto kawowe z rabarbarem, Ciasto kawowe z rabarbarem i Ciasto kawowe z rabarbarem.

Instrukcje

1
W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól. W małej misce wymieszaj masło, jogurt, jajka, sok z cytryny i skórkę z cytryny. Mieszaj z suchymi składnikami, aż zostaną zwilżone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Plasterki Cytryny I świeże Liście MiętyPlasterki Cytryny I świeże Liście Mięty
2 średnie żółte Dynie Letnie, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 średnie żółte Dynie Letnie, Pokrojone W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1/4 łyżeczki Drobno Startej Skórki Pomarańczowej Plus Trochę Do Dekoracji1/4 łyżeczki Drobno Startej Skórki Pomarańczowej Plus Trochę Do Dekoracji
JogurtJogurt
świeże Morele, Pokrojone W Plasterkiświeże Morele, Pokrojone W Plasterki
żelatyna W Proszku Brzoskwiniowa, Morelowa Lub Pomarańczoważelatyna W Proszku Brzoskwiniowa, Morelowa Lub Pomarańczowa
Mieszanka Dipów Na Ranczo FiestaMieszanka Dipów Na Ranczo Fiesta
1 8-uncjowa Kulka świeżego Ciasta Na Pizzę, Przekrojona Na Pół, Temperatura Pokojowa1 8-uncjowa Kulka świeżego Ciasta Na Pizzę, Przekrojona Na Pół, Temperatura Pokojowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mango, Obrane, Pozbawione Pestek I Grubo Posiekane1 Mango, Obrane, Pozbawione Pestek I Grubo Posiekane
4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne
2
Powłoka 9-calowa. Formę do pieczenia spryskaj sprayem kuchennym i posyp mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12,25 Uncji) Słoik SMUCKER'S® Karmelowa Polewa Do Lodów1 (12,25 Uncji) Słoik SMUCKER'S® Karmelowa Polewa Do Lodów
świeże Morele, Pokrojone W Plasterkiświeże Morele, Pokrojone W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (16,5 Uncji) Bułka Pillsbury® Create 'n Bake® Chłodzone Ciasteczka Czekoladowe1 (16,5 Uncji) Bułka Pillsbury® Create 'n Bake® Chłodzone Ciasteczka Czekoladowe
3
Połowę ciasta rozsmaruj na przygotowanej formie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ogórek Pokroić Wzdłuż W Cienkie PlasterkiOgórek Pokroić Wzdłuż W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony(9-calowy) Spód Ciasta W Głębokim Naczyniu, Częściowo Upieczony I Schłodzony
4
Dodaj rabarbar w odległości 1/2 cala od krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
RabarbarRabarbar
5
Posypać cynamonem i gałką muszkatołową. Posmaruj pozostałym ciastem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Cukru Pudru Domino® Lub C&H® Confectioners1/3 Szklanki Cukru Pudru Domino® Lub C&H® Confectioners
Fisher® Orzeszki Ziemne Prażone W MiodzieFisher® Orzeszki Ziemne Prażone W Miodzie
6
Aby przygotować kruszonkę, wymieszaj mąkę, cukier i cynamon w małej misce; pokroić na masło, aż się rozpadnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Cukru Pudru Domino® Lub C&H® Confectioners1/3 Szklanki Cukru Pudru Domino® Lub C&H® Confectioners
1/4 łyżeczki Drobno Startej Skórki Pomarańczowej Plus Trochę Do Dekoracji1/4 łyżeczki Drobno Startej Skórki Pomarańczowej Plus Trochę Do Dekoracji
świeże Morele, Pokrojone W Plasterkiświeże Morele, Pokrojone W Plasterki
żelatyna W Proszku Brzoskwiniowa, Morelowa Lub Pomarańczoważelatyna W Proszku Brzoskwiniowa, Morelowa Lub Pomarańczowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne
7
Posyp ciasto.
8
Piec w temperaturze 350° przez 35-45 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Schłodzić przez 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka żółtego Ciasta O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (regularna Wielkość)Mieszanka żółtego Ciasta O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (regularna Wielkość)
4 Uncje Rozdrobnionego Sera Topionego4 Uncje Rozdrobnionego Sera Topionego
9
Do glazury w małej misce wymieszaj cukier cukierniczy i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/8 łyżeczki świeżo Startej Gałki Muszkatołowej Lub Zwykłej Mielonej Gałki Muszkatołowej1/8 łyżeczki świeżo Startej Gałki Muszkatołowej Lub Zwykłej Mielonej Gałki Muszkatołowej
Plasterki Cytryny I świeże Liście MiętyPlasterki Cytryny I świeże Liście Mięty
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne4 Cienkie Plasterki Prosciutto W Julienne
10
Polej ciepłe ciasto. Schłodzić przez 1 godzinę.

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Cream Sherry, Porto i Moscato d'Asti to moje ulubione ciasta kawowe. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, szczególnie czekoladami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Magazyn