Ciasto Karmelowe
Caramel Flan to deser na 10 osób. Dbasz o swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis wegetariański z dodatkiem lakto ovo zawiera 254 kalorie , 7 g białka i 8 g tłuszczu na porcję. Za 50 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni europejskiej. Jeśli masz pod ręką cukier, jajka, ekstrakt waniliowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 15 minut . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 19% wyniku , co nie jest wynikiem doskonałym. Podobne przepisy to Leche Flan (karmelowy flan) , Flan de Caramelo (karmelowy flan) i Creamy Caramel Flan .
Instrukcje
Na dużej patelni na średnim ogniu gotuj cukier aż do rozpuszczenia, około 12 minut. Nie mieszaj. Gdy cukier się rozpuści, zmniejsz ogień do niskiego poziomu i kontynuuj gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż syrop stanie się złotobrązowy, około 2 minut.
Szybko wlać do nienatłuszczonych 2-qt. okrągłe naczynie do sufletu, odchylane w celu pokrycia dna; odstawić na 10 minut.
W blenderze połącz mleko skondensowane, mleko, jajka, żółtka i wanilię. Przykryj i miksuj przez 15 sekund lub do momentu dobrego wymieszania. Powoli wlewaj syrop.
Umieść formę do sufletu w większej formie do pieczenia.
Dodaj 1 cal wrzącej wody do formy do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 55-60 minut lub do momentu, aż środek ciasta się zetnie (mieszanka będzie się trząść).
Zdejmij półmisek z sufletem z większej patelni.
Umieścić na ruszcie; ostudzić przez 1 godzinę. Przykryj i wstaw do lodówki na noc.
Aby wyjąć z formy, przesuń nóż wokół krawędzi i odwróć placek na duży półmisek do serwowania.
Pokrój w ćwiartki lub wyłóż na talerze deserowe; łyżką sosu na każdą porcję.