Ciasto kalafiorowe Jima Laheya
Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1247 kalorii, 35g białka, oraz 70 g tłuszczu każdy. Na $3.92 za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 255 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i podnieś bułkę tartą, mąkę, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Jim Lahey 's Bird' s Nest Pie, Jim Lahey ' s Potato Pizza, oraz Jim Lahey ' s No Knead Pizza z brokułami, czosnkiem, imbirem i tajskim Chilis dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do rondla wlać około 1/3 mleka.
Masło pokroić na kilka kawałków (żeby łatwiej się rozpuściło) i dodać do mleka.
Podgrzewać na średnim ogniu, mieszając, aż masło się rozpuści, ale nie pozwalając, aby mleko się zagotowało.
W międzyczasie włóż mąkę do średniej miski do mieszania, dodaj pozostałe mleko i ubijaj do zawiesiny. Gdy masło zostanie całkowicie włączone do gorącego mleka, kadzi część ciepłej mieszaniny do zimnej mieszaniny mąki, aby go ogrzać.
Zawartość miski wlać z powrotem do rondla i ubić. Wymieszać z solą.
Na średnim ogniu często ubijaj mieszaninę-aby zapobiec przywieraniu— podczas gotowania i zagęszczania. Beszamel odbywa się w temperaturze około 82°, gdy osiągnie konsystencję płynnego sosu lub ciężkiej śmietany. Zetrzeć w gałce muszkatołowej i pozostawić sos do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Będzie nadal lekko zagęszczać, gdy się ochłodzi. Beszamel należy natychmiast zużyć lub schłodzić,przykryć i przechowywać w lodówce do 5 dni; przed użyciem doprowadzić go do temperatury pokojowej.
Umieść kamień do pizzy w piecu gazowym około 8 cali od brojlerów. Rozgrzej piekarnik do temperatury 260° przez 30 minut.
Pokruszyć kalafior palcami i rozłożyć go równomiernie na 8-calowej patelni lub naczyniu do pieczenia. Wyłóż patelnię na kamień do pizzy i piecz kalafior przez 12 minut, aż będzie obleczony char i lekko przezroczysty, następnie usuń go i odstaw na bok. Przełącz na broil i nadal podgrzewać kamień przez kolejne 10 minut.
Z ciasta na skórce, łyżką beszamel na powierzchni i równomiernie rozprowadzić, pozostawiając około cal obręczy nietknięty.
Posypać powierzchnię parmigiano. Rozprowadzić mozzarellę, kawałki kalafiora, a następnie oliwki, czosnek, i płatki chili równomiernie na pizzy.
Posypać bułkę tartą na górze.
Szybkie, Szarpanie ruchy, przesuń ciasto na kamień. Dusić przez 3 do 3½ minut pod gazem (nieco dłużej z piekarnikiem elektrycznym), aż do góry bulgotanie i skorupa jest ładnie zwęglone, ale nie spalone.
Korzystając ze skórki, przenieś pizzę na tacę lub półmisek do serwowania.
Natkę pietruszki posypać wierzchem. Pokroić i podać.