Ciasto Jeżynowo-Cytrynowe Budyniowe
Jeżyna - cytrynowy Pudding ciasto może być tylko deser szukasz. Ten przepis sprawia, że 5 porcji z 280 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cukier granulowany, białka jaj, cukier puder i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski spoonacular wynik 30%. Spróbuj Ciasto Jeżynowo-Cytrynowe, Ciasto Jeżynowo-Cytrynowe Budyniowe, oraz Budyń z jeżyn, cytryny i Gingersnap dla podobnych receptur.
Instrukcje
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę połączyć, 2/3 szklanki cukru granulowanego, sól, i gałka muszkatołowa w dużej misce; dodać maślankę, skórka, sok, margaryna,i żółtka jaj, mieszając trzepaczką do gładkiej.
Białka ubić z dużą prędkością miksera do uzyskania piany.
Dodaj 1/4 szklanki cukru granulowanego, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białek jaj w mieszaninę maślanki; delikatnie złożyć pozostałą mieszaninę białek jaj. Złóż jeżyny.
Wlać ciasto do 8-calowej kwadratowej patelni do pieczenia pokrytej sprayem do gotowania.
Umieść w większej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do większej patelni na głębokość 1 cala.
Piec w temperaturze 350 przez 35 minut lub do momentu, gdy ciasto wróci po dotknięciu lekko w środku.