Ciasto gruszkowo-żurawinowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta z gruszką i żurawiną. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 165 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 61 centów za porcję. 29 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka jajek, gruszek, śmietany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto Bourbon-Gruszka, Tartaletki żurawinowo-gruszkowe z lodami żurawinowymi, oraz Ciasto Żurawinowe Gruszkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 218°. zrobić ciasto crust zgodnie z zaleceniami na polu dla jednej skorupy
Pieczona skorupa zgodnie z zaleceniami na pudełku za pomocą 9-calowego szklanego talerza. Ukłuj skorupę obficie widelcem.
Piec 9 do 11 minut lub aż złoty kolor. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 177°.Cool 5 minut.
Ułóż plastry gruszki i żurawiny w pieczonej skórce.
W średniej misce, z trzepaczką, ubić cukier, gałkę muszkatołową, śmietanę i jajka, aż będzie gładka i dobrze wymieszana.
Zalać równomiernie owocami.
Piec 15 minut. Krawędź Skórki przykryć paskami folii, aby zapobiec nadmiernemu brązowieniu.
Piec 40 do 45 minut dłużej lub aż krem jest po prostu zestaw i gruszki są przetargu widłowego. Ochłodzić całkowicie, około 1 godziny.
W małym rondlu wymieszaj skrobię kukurydzianą z 1 łyżką ajerkoniaku, aż mieszanina będzie gładka. Trzepaczką ubić pozostały ajerkoniak; gotować na średnim ogniu od 6 do 8 minut, stale mieszając, aż mieszanina zacznie się gotować.
Zdjąć z ognia; wymieszać z rumem.
Podawać na cieście ciepłym sosem. Ciasto i sos przechowywać w lodówce.