Ciasto gruszkowe z polewą Streusel i sosem karmelowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta gruszkowego z polewą Streusel i sosem karmelowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 372 kalorie. Ten przepis służy 12. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę do ubijania, sól, cukier granulowany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto gruszkowe z polewą Streusel i sosem karmelowym, Muffinki faszerowane sernikiem jabłkowym z polewą Streuselową i sosem karmelowym, oraz Gruszka chrupiąca z polewą owsianą Streusel dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, zważyć lub lekko łyżkę mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połącz 1 1/2 uncji (około 1/3 szklanki) mąkę, cukier granulowany, cynamon i sól w dużej misce.
Dodać sok i gruszki do mieszanki mąki; wrzucić delikatnie do herbu.
Rozwałkuj ciasto na 11-calowe koło; dopasuj ciasto do 9-calowej płyty ciasta pokrytej sprayem do gotowania. Wchodzisz krawędzie pod i flet. Ułóż mieszaninę gruszek w równomiernej warstwie w przygotowanej skorupie.
Połączyć pozostałe 1 1/2 uncji (około 1/3 szklanki) mąki i 1/3 szklanki brązowego cukru w misce.
Dodać 3 łyżki zimnego masła do mieszanki cukru brązowego; pokroić blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominała grubą potrawę.
Posypać masłem równomiernie gruszki.
Piec w 375 przez 1 godzinę lub do lekko rumiane.
Ostudzić na stojaku z drutu 10 minut.
Aby przygotować sos, połączyć 1/3 szklanki brązowego cukru, śmietany i 2 łyżki zmiękczonego masła w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę lub aż zgęstnieje.
Wyjąć z ognia; wymieszać 2 łyżeczki wody.
Podawać w temperaturze pokojowej lub lekko rozgrzane z ciasta.