Ciasto grejpfrutowo-Makowe
Ciasto grejpfrut & mak jest lacto ovo vegetarian deser. Ten przepis służy 8 i kosztuje 75 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 605 kalorii, 8G białka, oraz 29g tłuszczu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 133 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Jeśli masz masło, masło, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 18%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Chleb Makowy Grejpfrutowy, Chleb Makowy Grejpfrutowy, oraz Grejpfrut - Mak Vinaigrette.
Instrukcje
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Masło następnie mąkę 1,5 litra puszki lub puszki pierścieniowej. Ubij masło i cukier do bladego i puszystego. Ubić jajka, po kolei, następnie wanilię, mąkę, proszek do pieczenia, śmietanę, skórkę i sok z grejpfruta oraz tosty z makiem.
Zeskrobać w puszce i wyrównać.
Piec przez 40-55 minut, w zależności od kształtu puszki, aż do wypłukanego szaszłyku. Pozostaw w puszce do ostygnięcia, podczas gdy robisz lukier.
Delikatnie podgrzać cukier, masło i sok grejpfrutowy, aby roztopić masło. Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 3 min.
Zdjąć z ognia, wymieszać skórkę i ostudzić przez około 10 minut, aż zgęstnieje i sypnie.
Obróć ciepłe ciasto na stojaku chłodzącym i wyszczotkuj połowę glazury na torcie. Łyżka resztę, krok po kroku, tak, że tonie w.