Ciasto Funtowe Sauvignon Blanc
Need a deser wegetariański? Ciasto funtowe Sauvignon Blanc może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Na 2,46 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 533 kalorie. Ten przepis służy 12. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka jaj, ekstrakt z wanilii, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 35 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so excellent spoonacular score of 18%. Spróbuj Ciasto Funtowe Sauvignon Blanc, Babeczki Winne Sauvignon Blanc, oraz Sauvignon Blanc Peach Sangria dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem mleko i wino; odstawić 10 minut.
W międzyczasie, beat masło ze średnią prędkością z ciężkich mikser elektryczny stoisko aż kremowy. Stopniowo dodawać cukier, ubijając ze średnią prędkością, aż będzie lekki i puszysty.
Dodać jajka, po jednym na raz, ubijając aż do wymieszania po każdym dodaniu.
Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną i sól.
Dodać do mieszanki masła na przemian z mieszaniną mleka, zaczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z niską prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszać wanilią.
Wlać ciasto do natłuszczonej i mąki 12-cup Bundt patelni.
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę i 5 minut do 1 godziny i 10 minut lub do momentu, gdy długi drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 10 do 15 minut; wyjąć z patelni do stojaka z drutu.
Pędzel lub mżawka Sauvignon Blanc glazury na wierzchu i stronach ciasta. Całkowicie schłodzić (około 1 godziny).