Ciasto dyniowo-pomarańczowe
Pumpkin Orange Cake to przepis na wegetariańskie lacto ovo z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 375 kalorii . Za 58 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób zrobiło ten przepis, a jeden powiedziałby, że trafił w dziesiątkę. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 55 minut . Jeśli masz kandyzowaną skórkę pomarańczową, zmielony ziele angielskie, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Dostarcza Ci to Taste of Home. Sprawdza się dobrze jako niedrogi deser. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 31% , to danie jest raczej kiepskie. Podobne przepisy obejmują : Sałatkę z awokado i pomarańczy z dressingiem pomarańczowo-imbirowym , Orange Rava Kesari - pomarańczową semolinę halwa - Navratri Naivedyam orazPersymony, dynię, pomarańczę i koktajl chia .
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło i cukier, aż masa będzie lekka i puszysta.
Dodaj jajka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym dodaniu. W innej misce ubij dynię, sok pomarańczowy, mleko i skórkę pomarańczową.
Wymieszaj suche składniki; dodawaj do kremowej mieszanki na przemian z mieszanką dyniową, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Wymieszaj z orzechami.
Wlać do natłuszczonej formy do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali.
Piec w temperaturze 350° przez 30 minut lub do momentu, aż wykałaczka włożona blisko środka wyjdzie czysta. Ostudzić na kratce.
Do lukru w dużej misce ubij masło i cukier puder, aż będą gładkie. Ubij mleko, sok pomarańczowy i skórkę. Udekoruj ciasto lukrem.
Jeśli chcesz, udekoruj kandyzowaną skórką.