Ciasto dyniowe z przyprawioną skórką
Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 269 kalorii. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 20 minut. Udaj się do sklepu i odbierz purée z dyni, pół na pół, zmielony cynamon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Podobne przepisy to Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni, Ciasto dyniowe z przyprawioną skórką, oraz Przyprawiony Sernik Dyniowy Z Skórką Gingersnap.
Instrukcje
Wymieszać mąkę, cukier, cynamon, gałkę muszkatołową, sól i goździki w średniej misce, aby napowietrzyć i połączyć.
Dodać masło i za pomocą blendera lub palców wymieszać masło z suchymi składnikami, aż będzie w kawałkach wielkości grochu, około 5 minut.
Dodać 4 łyżki wody z lodem i wymieszać, aż ciasto się połączy. (
Dodaj dodatkową łyżkę wody z lodem, jeśli to konieczne, ale nie przepracuj ciasta, bo stanie się twarde.) Uformować ciasto na płaski dysk, przykryć folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak na środku. Lekko mąki powierzchni roboczej i rozwałkować ciasto na okrągło około 12 cali średnicy i 1/4 cala grubości. Ułóż 9-calową płytkę ciasta z ciastem i złóż nadmiar pod siebie, zaciskając krawędzie w celu uszczelnienia.Wyłóż skórkę kawałkiem papieru pergaminowego lub folii aluminiowej i wypełnij ją ciężarami ciasta.
Piec skorupę na blasze do pieczenia, aż zestaw i jasnobrązowy, o 20 protokół.
Wyjąć wagi ciasto i pergamin papieru i kontynuować pieczenie, aż skorupa jest sucha w dotyku, o 10 protokół więcej.
Lekko ostudzić przed dodaniem nadzienia.Do nadzienia: w dużej misce, połączyć wszystkie składniki i ubijać, aż będzie gładka.
Wlać mieszaninę do skorupy i piec, aż nadzienie zostanie ustawione w środku, a krawędzie są nadmuchane, około 50 do 60 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić do temperatury pokojowej przed cięciem.Parowanie napojów: Broadbent 5 rok Madera, Portugalia. Madera ma polerowaną, miodowo orzechową nutę, która pięknie zagra przyprawy i korzenne smaki w cieście. Wino jest słodsze niż ciasto, a także ma twardy kręgosłup kwasowy, dzięki czemu jest orzeźwiającym łykiem po każdym kęsie.