Ciasto dyniowe z kremem klonowym i cukrowymi orzechami pekan
Ciasto dyniowe z kremem klonowym i cukrowymi orzechami pekan to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 587 kalorii, 7G białka, oraz 35 g tłuszczu. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka cukru pudru, sól, skrócenie, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest takie super. Podobne przepisy to Ciasto melasowe z Klonowo-cukrowymi orzechami pekan, Ciasto Z Dyni Z Klonowymi Przyprawami Pekan, oraz Pumpkin-placek ziemniaczany z cukrem Pekan.
Instrukcje
1
Mąkę połączyć z 1/2 łyżeczki soli; pokroić w blenderze do wyrośnięcia do wielkości grochu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skracanie
Mąka Uniwersalna
Groch
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Posypać lodowatą wodą, 1 łyżkę na raz, równomiernie na powierzchni; mieszać widelcem do czasu zwilżenia suchych składników. Kształt ciasta w kulkę; przykryć i schłodzić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ciasto
3
Rozwałkuj ciasto do grubości 1/8" na lekko posypanej mąką powierzchni. Pasuje do 9 " Deep-dish pieplate; odciąć nadmiar ciasta wzdłuż krawędzi. Wchodzisz krawędzie pod, i zaciskane. Ciasto wyłożyć folią aluminiową i wypełnić masą ciasta lub suszoną fasolą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Suszona
Ciasto
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
4
Piec w temperaturze 450 przez 8 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Wyjąć ciężarki i folię; piec ciasto 4 Więcej minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Folia Aluminiowa
6
Wyjmij skórkę z ciasta do stojaka z drutu w celu ostygnięcia; zmniejsz temperaturę piekarnika do 37
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Z Ciasta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Piekarnik
7
Wymieszać dynię i kolejne 10 składników w dużej misce, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dynia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Wlać nadzienie do skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
9
Piec w temperaturze 375 przez 50 do 55 minut lub aż nóż włożony w pobliżu środka wyjdzie czysty, ekranując skorupę po 20 minutach. Schłodzić na stojaku z drutu. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Piekarnik
Nóż
10
Połącz 2 łyżki cukru granulowanego i pekan na małej patelni. Gotować na średnim ogniu, stale mieszając, 5 minut lub aż cukier topi się i pekan są tosty. Łyżka na papier woskowy do ostygnięcia. Pokruszyć cukrowe orzeszki pekan na kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Orzeszki Pekan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Woskowany
Patelnia
11
Ubij śmietanę z dużą prędkością mikserem elektrycznym, aż się spieni; stopniowo dodawaj cukier puder, 1 łyżkę na raz, aż uformują się miękkie szczyty. Powoli złożyć syrop klonowy na bitą śmietanę. Przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Krem Do Bicia
Bita śmietana
Syrop Klonowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
12
Aby służyć, łyżka klon krem na każdej porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Syrop Klonowy
13
Posypać cukrem pekan.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki Pekan
Krem
14
Pie dyni: można zrobić to ciasto za pomocą dyni dyni zamiast dyni. Dwie filiżanki puree dyni jest około 1 (2-Funt) squash.