Ciasto Dyniowe Imbirowe
Ciasto imbirowo-dyniowe wymaga około 45 minut od początku do końca. Za 62 centy za porcję otrzymasz deser na 9 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 282 kalorie . 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Udaj się do sklepu i kup mąkę tortową, syrop kukurydziany, białka jaj i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 33% . Wynik ten jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na podobne przepisy: Ciasto imbirowe z dyniową lodami ,Halibut sojowo-imbirowy z glazurą z imbirowo-brzoskwiniowym smakiem oraz Kanapki z lodami imbirowymi i dyniowymi .
Instrukcje
W dużej misce utrzyj masło z cukrem na jasną i puszystą masę.
Dodawać po jednym białka, dobrze ubijając po każdym dodaniu. Zmiksuj dynię, syrop kukurydziany, melasę i skórkę pomarańczową, aż się połączą.
Połącz mąkę, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, cynamon, imbir i sól; dodać do masy dyniowej, ubijać na małych obrotach aż do zwilżenia.
Wlać mieszaninę do natłuszczonej formy o średnicy 8 cali. kwadratowe naczynie do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy na metalowej kratce przez 15 minut.
W razie potrzeby podawaj na ciepło z bitą śmietaną.