Ciasto Dyniowe
Ciasto dyniowe może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Za 51 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 192 kalorie, 3 g białka i 5 g tłuszczu. Ten przepis służy 16 osobom. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką mieszankę do ciasta, wodę, substytut jajka i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godziny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 22% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Ciasto Dyniowe z Glazurą Dyniową, Ciasto Dyniowe i Ciasto Dyniowe.
Instrukcje
W dużej misce połącz pierwsze siedem składników. Ubijaj na niskiej prędkości przez 30 sekund; ubijaj na średnim poziomie przez 4 minuty.
Wlać do natłuszczonej i oprószonej mąką formy 10-calowej. karbowana miska rurowa.
Piec w temperaturze 350° przez 50-55 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy na blaszce przez 15 minut, a następnie wyjmujemy na metalową kratkę, aby całkowicie ostygły.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Bundt Cake bardzo dobrze komponuje się z kremową sherry, porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
Kremowe sherry NV Solera
Kremowe sherry Solera ma olśniewający bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, aromaty słodko solonych orzechów i brązowych przypraw niosą ze sobą złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym finiszem.