Ciasto Dyniowe
Ciasto dyniowe wymaga ok. 3 godziny i 50 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 330 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,06 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony imbir, sól koszerną, żółtko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%. Spróbuj Pumpkin Pie Spiced Pestki Dyni, Babeczki Z Pumpkin Pie, oraz Pumpkin Pie Cinnamon Roll Cups dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać piekarnik do 350 stopni F.
Połączyć gingersnaps, brązowy cukier i imbir w misce robota kuchennego. Proces, aż ciasteczka są drobne okruchy.
Skropić masło do mieszaniny okruchów. Puls 8 do 10 razy, aby połączyć.
Naciśnij mieszankę gingersnap na dole, po bokach i tuż nad wargą 9-calowego naczynia szklanego.
Umieścić na pół blachy patelni i piec skorupę przez 10 do 12 protokół. Ostudzić skórkę co najmniej 10 minut przed nadzieniem.
Do nadzienia: doprowadzić puree z dyni na wolnym ogniu na średnim ogniu w rondlu 2-quart. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż lekko zgęstnieje, 2 do 3 minut.
Dodaj pół na pół, gałkę muszkatołową i sól. Wymieszać i powrócić mieszaninę na wolnym ogniu.
Wyjąć mieszaninę dyni z ognia i ostudzić przez 10 minut.
Ubij brązowy cukier, jajka i żółtko, aż będzie gładkie w dużej misce.
Dodać mieszaninę dyni i ubijać aż do całkowitego połączenia.
Wlać przygotowane nadzienie do ciepłej skorupy ciasta i piec na tej samej pół blachy patelni, aż środek lekko poruszy, ale boki nadzienia są ustawione, 45 do 50 minut. Schłodzić na stojaku chłodzącym przez co najmniej 2 do 3 godzin przed krojeniem. Ciasto można przygotować i schłodzić do 2 dni wcześniej. Ciasto najlepiej jest dzień po zrobieniu.
W przypadku mini-ciast: równomiernie podzielić mieszaninę skorupy między 5 (5-calowymi) puszkami i piec na pół arkusza patelni przez 5 minut. Schłodzić przez 10 minut przed równomiernym podzieleniem nadzienia między Patelnie.
Piec, aż środek lekko żongluje, ale boki nadzienia są ustawione, 25 minut. Schłodzić na stojaku chłodzącym przez 2 godziny.
Na wierzch każdego ciasta rozprowadzić 1 łyżeczkę jasnobrązowego cukru. Roztopić cukier za pomocą palnika, aby utworzyć chrupiącą górę. Schłodzić przez 5 minut przed podaniem.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Pokrój mały kawałek skóry z jednej strony dyni, aby po ułożeniu na boku Dynia leżała płasko bez toczenia.
Usunąć łodygę i podzielić dynię na pół od góry do dołu, za pomocą dużego tasaka i młotka. Wyjmij nasiona i błonnik dużą metalową łyżką lub miarką do lodów.
W razie potrzeby przeciąć włókna nożycami kuchennymi. Zarezerwuj nasiona do innego użytku.
Posyp miąższ koszerną solą i połóż połówki, miąższ bokiem w dół, na wyłożonej pergaminem pół arkusza patelni. Piecz, aż nóż do parowania można łatwo włożyć i usunąć z dyni, 30 do 45 minut. Przetestuj w kilku miejscach, aby zapewnić doneness.
Wyjąć pół blachy do regału chłodzącego i ostudzić dynię przez 1 godzinę. Za pomocą dużej łyżki Usuń pieczony miąższ dyni ze skóry do miski robota kuchennego. Proces, aż miąższ będzie gładki, 3 do 4 minut. Przechowywać w lodówce do 1 tygodnia lub zamrażać do 3 miesięcy.