Ciasto Czekoladowo-Truskawkowe
Czekoladowe ciastko Truskawkowe może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 473 kalorie. Ten przepis służy 8. Na 2,18 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 21 mówi, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz bitą polewę, mleko, margarynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 52 minuty. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 54%. Spróbuj Ciasto Czekoladowo-Truskawkowe, Ciasto Czekoladowo-Truskawkowe, oraz Ciasto Czekoladowo-Truskawkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Tłuszcz i mąka 2 (9 cali) Patelnie. W górnej części podwójnego kotła podgrzewaj niesłodzoną czekoladę, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada stopi się i będzie gładka.
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia do letniego.
W dużej misce połączyć mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól i cukier.
Pokroić w margarynę, aż mieszanina będzie przypominać grube okruchy. Zmiksować z kwaśnym mlekiem i roztopioną niesłodzoną czekoladą. Podzielić ciasto na przygotowane Patelnie.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 do 20 minut, lub aż wykałaczka włożona do środka ciasta wyjdzie czysta. Pozostawić do ostygnięcia.
Ciasta posypać likierem pomarańczowym.
Zarezerwować 8 do 10 truskawek i pokroić resztę.
Na talerzu wyłożyć jedno ciasto, polać połową pokrojonych truskawek i połową ubitej polewy. Przykryć drugą warstwą, na wierzchu pozostałe truskawki i ubić polewę.
Dekoruj całe truskawki. W górnej części podwójnego kotła podgrzewaj półsłodką czekoladę, mieszając od czasu do czasu, aż czekolada stopi się i będzie gładka.