Ciasto Czekoladowo-Pomarańczowe
Ciasto czekoladowo-pomarańczowe może być tylko deser, którego szukasz. Ten przepis służy 150 i kosztuje 87 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 418 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, cukier, ekstrakt z pomarańczy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Pachnące pomarańczą słodko-gorzkie ciasto czekoladowe z kandyzowaną krwią kompot pomarańczowy, Zwariowane ciasto czekoladowo-pomarańczowe z lukrem pomarańczowym, oraz Ciasto czekoladowo-pomarańczowe proteinowe z polewą czekoladową.
Instrukcje
W dużym rondlu doprowadzić śmietanę do początku wrzenia.
Dodać czekoladę (w kawałkach). Mieszać aż do całkowitego połączenia. Schłodzić do temperatury pokojowej przed napełnieniem ciasta. Odstawić do ostygnięcia.
Na ciasto czekoladowe: Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. masło i mąka ciasto patelnie wyboru. Roztopić czekoladę i odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej. Ubić masło i brązowy cukier, aż będzie puszyste (około 4 minut na średnim).
Dodać jajka i wanilię i nadal ubijać, aż będzie gęsta i kremowa (około 6 minut na średnim).
Dodać czekoladę na niskim poziomie i wymieszać do połączenia. Wisk suche składniki razem.
Dodaj 1/3 suchych składników na przemian z 1/3 kwaśnej śmietany, zaczynając i kończąc na suchych składnikach.
Dodać wrzącą wodę i mieszać tylko przez 30 sekund, zeskrobać miskę i wymieszać resztę ręcznie. Natychmiast wlać do patelni 2/3 pełne.
Piec, aż tester wyjdzie czysty w środku ciasta, o 30 minut dla 9-calowy Okrągły, mniej więcej dla innych patelni ciasto wielkości. Schłodzić przez 1/2 godziny przed wyjęciem ciasta z patelni. Owinąć w folię i schłodzić w lodówce. Kiedy całkowicie zimno, rozpakuj ciasta i napełnij czekoladowym ganache.
Na ciasto pomarańczowe: Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F. masło i mąka ciasto patelnie wyboru z zesterem, skórki pomarańczowej części skórki świeżej pomarańczy, ale nie Skórki białej części skórki. Środek 4 łyżki stołowe.
Połącz żółtka, 11/2 szklanki mleka i ekstraktów. Odstawić.
Połącz suche składniki w mikserze i wymieszaj na niskim poziomie.
Dodać 21/2 szklanki mleka, sok pomarańczowy, masło i skórka pomarańczy do suchych składników i wymieszać na niskim 2 protokół. Beat on high przez dodatkowe 3 minuty. Włącz mikser do niskiego poziomu i dodaj mieszaninę żółtkową w 3 partiach, mieszając przez 40 sekund na niskim poziomie za każdym razem. Napełnij masłem i mąką ciasto patelnie 1/2 pełne.
Piec, aż tester wyjdzie czysty i centrum sprężyny z powrotem, gdy lekko dotknięty. Schłodzić w patelniach przez 20 minut.
Warstwa tortu w następujący sposób: 1 warstwa tortu czekoladowego, ganache czekoladowy, 1 warstwa tortu pomarańczowego, ganache czekoladowy, 1 warstwa tortu czekoladowego. Mróz zgodnie z życzeniem.