Ciasto Czekoladowo-Lodowe Mocha
Ciasto czekoladowe Mocha wymaga mniej więcej 12 godzin i 20 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 62 g tłuszczu, oraz w sumie 909 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.58 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz kakao w proszku, półsłodką czekoladę, instant espresso w proszku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 41 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 25%. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowo-Lodowe Mocha, Ciasto Lodowe Mochan, oraz Ciasto Lodowe Mochan.
Instrukcje
W misce miksera elektrycznego wyposażonego w mocowanie trzepaczki, połącz śmietanę, mascarpone, cukier, Kahlua, kakao w proszku, espresso w proszku i wanilię.
Mieszaj na niskiej prędkości, aby połączyć, a następnie powoli podnoś prędkość, aż utworzy mocne szczyty.
Aby złożyć ciasto, ułóż ciasteczka czekoladowe płasko na 8-calowej patelni springform, przykrywając dno w miarę możliwości. (Łamię niektóre ciasteczka, aby wypełnić spacje.)
Jedną piątą bitej śmietany rozprowadzić równomiernie na ciastkach.
Połóż na wierzchu kolejną warstwę ciasteczek, leżąc płasko i dotykając, a następnie kolejną piątą kremu. Kontynuuj nakładanie ciastek i kremu, aż pojawi się pięć warstw każdej z nich, kończąc warstwą kremu. Wygładzić górę, przykryć folią i przechowywać w lodówce na noc.
Uruchom mały ostry nóż wokół zewnętrznej części ciasta i usunąć boki patelni.
Wierzch polać czekoladą, pokroić w kliny i podawać na zimno.