Ciasto Czekoladowo-Kremowe
Czekoladowy krem pie rozdzielczości może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 39g tłuszczu, oraz w sumie 712 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,88 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 7 godzin i 30 minut. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2240 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Mieszanka mlecznej czekolady, masła, białek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez SippitySup. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 37%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi, Wyznanie # 100: nie jestem dobry w rozwiązaniach ... czekoladowe batoniki żurawinowe i pistacjowe, oraz Ciasto z truskawkami i śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść wafle w misce robota kuchennego wyposażonego w mocowanie ostrza; pulsuj do drobnego zmielenia.
Przenieść do średniej miski do mieszania.
Dodaj roztopione masło i mieszaj, aż dobrze się połączą. Naciśnij okruchy na dole i około 2 cali po bokach 8-calowej patelni sprężynowej. Przykryć folią i schłodzić co najmniej 30 minut i do nocy.
Wlać mleko do małej miseczki.
Dodaj żelatynę, wirując, aby połączyć i pozostaw do zmiękczenia w mleku przez 5 minut.W międzyczasie do małego rondla ustawionego na średnim ogniu wlać śmietanę i 2 łyżki cukru granulowanego. Doprowadzić do wrzenia mieszając od czasu do czasu, aby rozpuścić cukier.
Dodaj żelatynę i mieszaninę mleka, mieszając, aby połączyć.
Zdjąć z ognia i dodać posiekaną czekoladę i 1 łyżeczkę wanilii; przykryć i odstawić około 5 minut do stopienia. Wymieszać mieszaninę, aby upewnić się, że czekolada stopiła się prawidłowo.
Wlać mieszaninę przez sito o drobnych oczkach bezpośrednio do schłodzonej skorupy; pozostawić wszelkie grudki czekolady lub żelatyny na sicie, aby wyrzucić. Ostrożnie przenieś wypełnioną skórkę do lodówki, aby schłodzić odkrytą przez sześć godzin lub do nocy. Możesz zdecydować się na pokrycie wypełnionej skorupy folią dopiero po całkowitym ostygnięciu nadzienia.
Umieścić białka i 1 ½ szklanki cukru piekarzy do żaroodpornej misce. Ustaw miskę na ledwo gotującej się patelni z wodą. Mieszaj mieszaninę stale, aż białka będą nieco cieplejsze niż temperatura ciała i cały cukier się rozpuści, około 3 minut. Nie powinieneś być w stanie wykryć żadnego ziarna, gdy mieszanka jest wcierana między palce. Użyj mocowania trzepaczki miksera elektrycznego, aby ubić białka, na średniej prędkości, aż do uzyskania miękkich szczytów, około 5 minut.
Dodać pozostałe ½ łyżeczki wanilii następnie podnieść prędkość do wysokiej i nadal bicie aż sztywne i błyszczące, ale jeszcze nie suche, o 5 do 10 minut więcej (w zależności od narzędzi i metody).
Wyjmij wypełnioną skórkę z lodówki. Używając gumowej szpatułki, upuść duże stosy bezy na górę, podnosząc szpatułkę, aby uzyskać szczyty. Użyj kuchennej latarki, aby brązować wierzch bezy. Można alternatywnie brązową górę w nagrzanym piekarniku 500 stopni. Obserwuj go uważnie, ponieważ szybko zbrązowieje.Dobrze schłodzić ciasto przed podaniem. Ostrożnie wyjmij pierścień z patelni formy sprężynowej i pokrój na 8 plastrów, wytrzyj nóż do czysta ciepłą wodą po każdym kawałku noża.
Podawać natychmiast.Jak to: jak Ładowanie...