Ciasto czekoladowo-Kahlua z Cajetą

Ciasto czekoladowo-Kahlua z Cajetą
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 560 kalorii, 8G białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.77 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, masło, truskawki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 5 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Niemieckie Ciasto Czekoladowe Z Lukrem Kokosowo-Orzechowym, Kahlúa brownies z lukrem maślanym kahlúa mocha i soloną karmelową białą czekoladą kahlúa mocha latte, oraz Sernik Kahlua z czekoladowym sosem Kahlua (niskowęglowodanowy i bezglutenowy) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni i nasmaruj 9-calową okrągłą patelnię. Patelnia z pergaminem lub papierem woskowanym. W górnej części podwójnego kotła rozpuść masło i czekoladę i wymieszaj, aż będzie gładka. Ubić żółtka i cukier do puszystego i bladego koloru. Składamy mieszaninę masła i czekolady na żółtko i cukier, dodając likier kawowy. Ubić białka na miękkie szczyty i delikatnie złożyć do mieszanki czekolady.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier KawowyLikier Kawowy
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Starta Czekolada (opcjonalnie)Starta Czekolada (opcjonalnie)
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2
Wlać do patelni i piec przez 25 do 35 minut, a następnie pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
Drobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do PodaniaDrobno Posiekane Orzechy Pekan, Plus Trochę Do Podania
3
Cajeta: w średnim rondlu zagotować wodę i cukier, nie mieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
4
Usuń z ognia, gdy cukier ma bursztynowy kolor i dodaj wystarczającą ilość śmietany, aby przerzedzić karmel do dość płynnej konsystencji. Wymieszać z masłem. Aby sprawdzić konsystencję, zanurz łyżkę w mieszaninie karmelowej i pozostaw do ostygnięcia. Jeśli "cajeta" jest lepka, ale zachowuje swój kształt, jest gotowa; Jeśli za bardzo twardnieje, dodaj trochę więcej kremu i przetestuj ponownie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
Truskawki Na StopęTruskawki Na Stopę
1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę1 Sztuka (10 Do 12 Cali) Truskawki Owoce Na Stopę
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Sterylizowane Słoiki Do Przetworów O Pojemności Pół PintySterylizowane Słoiki Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty
5
Salsa truskawkowo-Limonkowa: w blenderze przecier połowę truskawek z sokiem z limonki i cukrem. Szczep i rezerwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Resztę truskawek pokroić w ćwiartki i wymieszać z puree.
Składniki, których będziesz potrzebować
Winogrona Czerwone BezpestkoweWinogrona Czerwone Bezpestkowe
7
Dodaj szyfonadę mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
8
Gdy cajeta ostygnie trochę, ale jest jeszcze ciepły, zalać ciasto na wierzchu stojaka drucianego złapać kapiące. Za pomocą dłoni, pat migdały wokół boków ciasta. Przechowywać w lodówce przez 2 godziny i podawać schłodzone z salsą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów2 Opakowania (po 2 Uncje Każde) Zmielonych Migdałów
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn