Ciasto Czekoladowo-Imbirowe

Ciasto Czekoladowo-Imbirowe
Ciasto czekoladowo-imbirowe może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 8G białka, 33g tłuszczu, oraz w sumie 636 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, krystalizowany imbir, maślankę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 29%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Ciasto Potrójnie Imbirowe, Ciasto z dyni i imbiru, oraz Ciasto Cytrynowo-Imbirowe.

Instrukcje

1
Umieść kęsy czekoladowe w małej szklanej misce bezpiecznej dla mikrofalówki. Kuchenka mikrofalowa W Wysokiej 1 1/2 do 2 minut lub do stopienia i gładkie, mieszając w odstępach 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekoladowe ChipsyCzekoladowe Chipsy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Ubij masło na średniej prędkości za pomocą wytrzymałego elektrycznego miksera stojącego, aż uzyska kremową konsystencję. Stopniowo dodawać cukier, ubijając ze średnią prędkością, aż będzie lekki i puszysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser StojącyMikser Stojący
3
Dodaj jajka, 1 na raz, bicie tylko do żółtego zniknie.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
4
Dodać roztopioną czekoladę, ubijając aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
5
Mąkę przesiać i 3 składniki. Wymieszać razem maślankę i skrystalizowany imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir KandyzowanyImbir Kandyzowany
MaślankaMaślanka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
6
Mieszankę mąki dodać do mieszanki masła na przemian z mieszanką maślanki, rozpoczynając i kończąc mieszanką mąki. Beat z niską prędkością, aż do wymieszania po każdym dodaniu. Wymieszać wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
MaślankaMaślanka
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
7
Wlać do natłuszczonej i zalanej mąką 10-calowej patelni z rurką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Piec w temperaturze 325 przez 1 godzinę i 10 minut lub do momentu, gdy długi drewniany kilof włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
9
Wyjąć ciasto z patelni do stojaka z drutu i ostudzić 1 godzinę lub do całkowitego ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
10
Aby zamrozić: owinąć schłodzone ciasto szczelnie folią. Owiń luźno folią aluminiową. Zamrozić do 1 miesiąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrudnośćŚredni
Gotowe W20 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn