Dziś Kolacja: Tuńczyk z krakersem ryżowym z pikantnym sosem cytrusowym

Dziś Kolacja: Tuńczyk z krakersem ryżowym z pikantnym sosem cytrusowym
Dziś Kolacja: Tuńczyk z krakersem ryżowym z pikantnym sosem cytrusowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 248 kalorii, 29g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.08 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sól, olej canolan, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać białka jaj można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 30 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kolacja dziś wieczorem: Penne z Tunanem i pikantną musztardą, Kolacja: Grillowany Tuńczyk z czerwonym sosem Tomatillo, oraz Dziś Kolacja: zapiekany Tuńczyk z pieprzem i sosem sojowo-musztardowym.

Instrukcje

1
Płatki bonito umieścić w średniej wielkości misce i przykryć trzema łyżkami gorącej wody. Odstawić na dziesięć minut. Przecedzić przez sito, wyciskając nadmiar wilgoci z płatków bonito. Wyrzucić płatki i przenieść płyn do blendera.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki BonitoPłatki Bonito
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj żółtko, sok z limonki, sok pomarańczowy, sriracha i sól do blendera. Proces do gładkiej. Przy włączonym silniku powoli skropić w ½ szklanki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
SrirachaSriracha
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Wlać do miski, dodać szalotki i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Wlać tyle oleju rzepakowego, aby uzyskać trzy cale z boku średniej wielkości rondla. Włącz ciepło do średniej wysokości i doprowadzić do 204°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
5
Ubij razem białka i skrobię kukurydzianą w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Posyp mielone krakersy ryżowe na małym talerzu. Każdy kawałek tuńczyka zanurzyć w mieszaninie skrobi kukurydzianej, a następnie pogłębiać w krakersach ryżowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krakersy RyżoweKrakersy Ryżowe
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
7
Ostrożnie gotować każdy kawałek tuńczyka w oleju przez 30 sekund, około dwóch na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
8
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Pokroić tuńczyka w poprzek na 1-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
9
Tuńczyk podawać z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Mandarynki, KażdaMandarynki, Każda

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Winnice proweniencji Napa Valley Merlot z oceną 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn