Dziś Kolacja: Tuńczyk z krakersem ryżowym z pikantnym sosem cytrusowym
Dziś Kolacja: Tuńczyk z krakersem ryżowym z pikantnym sosem cytrusowym to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 248 kalorii, 29g białka, oraz 11g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.08 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz sól, olej canolan, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać białka jaj można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 30 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kolacja dziś wieczorem: Penne z Tunanem i pikantną musztardą, Kolacja: Grillowany Tuńczyk z czerwonym sosem Tomatillo, oraz Dziś Kolacja: zapiekany Tuńczyk z pieprzem i sosem sojowo-musztardowym.
Instrukcje
Płatki bonito umieścić w średniej wielkości misce i przykryć trzema łyżkami gorącej wody. Odstawić na dziesięć minut. Przecedzić przez sito, wyciskając nadmiar wilgoci z płatków bonito. Wyrzucić płatki i przenieść płyn do blendera.
Dodaj żółtko, sok z limonki, sok pomarańczowy, sriracha i sól do blendera. Proces do gładkiej. Przy włączonym silniku powoli skropić w ½ szklanki oleju.
Wlać do miski, dodać szalotki i odstawić.
Wlać tyle oleju rzepakowego, aby uzyskać trzy cale z boku średniej wielkości rondla. Włącz ciepło do średniej wysokości i doprowadzić do 204°.
Ubij razem białka i skrobię kukurydzianą w misce.
Posyp mielone krakersy ryżowe na małym talerzu. Każdy kawałek tuńczyka zanurzyć w mieszaninie skrobi kukurydzianej, a następnie pogłębiać w krakersach ryżowych.
Ostrożnie gotować każdy kawałek tuńczyka w oleju przez 30 sekund, około dwóch na raz.
Osuszyć na ręcznikach papierowych. Pokroić tuńczyka w poprzek na 1-calowe kawałki.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tunan w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Pinot Noir i różowym winem. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Winnice proweniencji Napa Valley Merlot z oceną 4.2 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 34 dolarów za butelkę.
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.