Ciasto Czekoladowo-Buraczane
Ciasto czekoladowo-buraczane to bezmleczne i wegetariańskie deser. Na 47 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 329 kalorii. Ten przepis służy 8. Udaj się do sklepu i odbierz czekoladę, ekstrakt z wanilii, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z Cookie Madness ma 9 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowo-Buraczane Z Polewą Czekoladowo-Serową, Czekoladowe Ciasto Buraczane Z Ganache Czekoladowym Milke, oraz Nie może być ciasto czekoladowe z buraków.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Spryskaj metalową patelnię do pieczenia o wymiarach 13×9 cali z dodatkiem mąki w sprayu do gotowania lub smaru za pomocą preferowanej metody.Mąkę, sodę oczyszczoną i sól przesiać; odstawić.Ubić cukier i jajka razem przez 1 ½ minuty przy użyciu dużej prędkości miksera elektrycznego. Ubić w oleju i wanilii; po dobrze wymieszać, ubić w roztopionej czekoladzie i burakach.
Dodać mieszaninę mąki do mieszaniny jaj i mieszać, aż dobrze wymieszane. Ciasto może wydawać się trochę grudkowate po puree z buraków, ale to jest w porządku.
Wlać ciasto na patelnię i piec na środkowej szafce piekarnika przez 25 minut lub aż testy ciasto wykonane. Aby sprawdzić przydatność, włóż drewniany szpikulec lub szpikulec do środka. Powinien wyjść czysty lub z wilgotnym okruchem lub dwoma. Ciasto może wydawać się prawie zbyt wilgotne, ale ujędrnia się, gdy chłodzi i łagodzi.
Niech ostygnie całkowicie. Jeśli masz czas, odstawić na noc i służyć następnego dnia.