Ciasto Czekoladowe Zapakowane Na Prezent
Ciasto czekoladowe zapakowane w prezent zajmuje od początku do końca około 1 godziny i 15 minut. Z tego przepisu składa się 12 porcji zawierających 373 kalorie, 5 g białka i 22 g tłuszczu każda. Za 92 centy za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Ten przepis z Taste of Home wymaga pieczenia kakao, cukru, oleju rzepakowego i kokardki czekoladowej. Świetnie sprawdza się jako deser w bardzo przystępnej cenie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 22% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Kurczak w prezencie, Łosoś w prezencie i Ciasteczka w prezencie.
Instrukcje
Wyłóż spód 9-calowego. tortownica z folią; Nasmaruj folię i boki patelni 2 łyżkami masła; odłożyć na bok. Rozpuść pozostałe masło. W dużej misce ubić masło i cukier.
Dodawać żółtka, jedno po drugim, dobrze ubijając po każdym. Ubij wodę, olej i wanilię; Dobrze wymieszać.
Połącz mąkę i kakao; stopniowo dodawać do masy jajecznej. Wymieszaj orzechy pekan.
W innej dużej misce ubijaj białka na średniej prędkości, aż się spienią.
Dodaj krem z kamienia nazębnego i sól; ubijaj na wysokich obrotach, aż utworzy się sztywna piana. Wmieszać do masy czekoladowej.
Wlać do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350°C przez 45-50 minut lub do momentu, aż wierzch zacznie lekko pękać i wyjdzie wykałaczka z wilgotnymi okruszkami. Studzimy na kratce przez 10 minut. Ostrożnie przesuń nóż po krawędzi patelni, aby poluzować; chłodzić 1 godzinę dłużej. Schłodzić przez noc.
Aby złożyć ciasto, odwróć ciasto na wyłożoną woskiem blachę do pieczenia.
Usuń folię; odłożyć na bok. W ciężkim rondlu podgrzej czekoladę i śmietankę na bardzo małym ogniu, aż czekolada się rozpuści (nie gotuj); mieszaj, aż będzie gładka,
Zdjąć z ognia. W razie potrzeby ostudzić, aż mieszanina osiągnie konsystencję pasty do smarowania.
Powoli wylewaj ciasto na ciasto, wygładzając boki metalową szpatułką, aby równomiernie pokryć ciasto. Schładzaj aż do ustawienia. Ostrożnie przełóż ciasto na płaski talerz. Na wierzchu udekoruj czekoladową kokardką. Resztki przechowuj w lodówce.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Kremowe sherry, porto i Moscato d'Asti to świetny wybór na ciasto czekoladowe. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Totus Tuus Cava z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Totus Tuus Cava]()
Totus Tuus Cava
Totus Tuus Cava charakteryzuje się jasnymi aromatami brzoskwini, cytryny i skórki pomarańczowej z nutą lukrecji. Wino jest skoncentrowane, wyczuwalne i gęste w ustach, o soczystym, kamienistym charakterze z aromatami cytrusów, pestek i anyżu. W ustach ukazuje bogactwo i żywotność, a jasny finisz jest długi.