Ciasto Czekoladowe Z Kwaśną Śmietaną Marki Daisy

Ciasto Czekoladowe Z Kwaśną Śmietaną Marki Daisy
Daisy Marka kwaśna śmietana ciasto czekoladowe to lacto ovo vegetarian przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 24g tłuszczu i w sumie 528 kalorii. Za 82 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 91 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jeśli masz pod ręką sodę oczyszczoną, półsłodką czekoladę do pieczenia, kakao i kilka innych składników, możesz to zrobić. Najlepiej sprawdza się jako deser, i odbywa się w około 2 godziny. Jest dostarczany przez Allrecipes. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 32%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Ciasto czekoladowo-chile bez mąki Daisy, Ciasto czekoladowe ze śmietaną, oraz Ciasto Czekoladowe Z Kwaśną Śmietaną.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Posmaruj tłuszczem i mąką dwie 8-calowe Formy do pieczenia; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
W dużej misce miksera dodaj olej roślinny, jajko i 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego. Ubijaj ze średnią prędkością, aż dobrze się wymieszasz (1 minuta).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Olej RoślinnyOlej Roślinny
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj brązowy cukier i cukier granulowany; kontynuuj ubijanie, często skrobanie miski, aż dobrze się wymieszasz (1 minuta).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Dodaj rozpuszczoną czekoladę. Kontynuuj bicie, często skrobanie miski, aż dobrze się wymieszasz (1 minuta).
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
W małej misce wymieszaj mąkę, 2/3 szklanki niesłodzonego kakao w proszku, sodę oczyszczoną i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
Niesłodzone Kakao W ProszkuNiesłodzone Kakao W Proszku
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Dodaj mąkę do mieszanki czekoladowej na przemian z wodą, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
7
Dodaj 1 szklankę kwaśnej śmietany; dobrze wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
8
Wlać do przygotowanych patelni i piec, aż Drewniana wykałaczka włożona do środka ciast wyjdzie czysta (około 30 do 35 minut).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
WykałaczkiWykałaczki
PiekarnikPiekarnik
9
Wyjmij ciasta z piekarnika; ostudzić 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Wyjmij ciasta z patelni; całkowicie ostudzić.
11
W międzyczasie w średniej misce dodaj 1/2 szklanki zmiękczonego masła; ubijaj z dużą prędkością, aż będzie kremowy (1 do 2 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Dodaj 2/3 szklanki proszku kakaowego i 1 łyżeczkę wanilii; kontynuuj ubijanie, często skrobanie miski, aż mieszanina będzie kremowa (1 do 2 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
13
Dodaj cukier puder po 1 szklance na raz, dobrze ubijając po każdym dodaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
14
Dodaj mleko i 1/4 szklanki kwaśnej śmietany; kontynuuj ubijanie, często skrobanie miski, aż będzie kremowa (1 do 2 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
15
Umieść jedno ciasto płaską stroną do góry na dnie talerza do serwowania.
16
Umieść około 1 szklanki lukru na środku ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
17
Rozłóż na około 1/2 cala od krawędzi ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
18
Umieść drugie ciasto płaską stroną do góry na matowej pierwszej warstwie. Zamrozić boki i wierzch ciasta pozostałym lukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
19
W razie potrzeby udekoruj.

Składniki

1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 szklanka gotowanych słodkich ziemniaków1 szklanka gotowanych słodkich ziemniaków1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimasło zmiękczonemasło zmiękczone2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŚmietana marki Daisy, podzielone zastosowanieŚmietana marki Daisy, podzielone zastosowanie1Duże2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos2 szklanki posiekanych mieszanych serów, takich jak sery do tacos7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkido 2 średnich kiwi, obranych i pokrojonych w plasterkido 2 średnich kiwi, obranych i pokrojonych w plasterki1(może być lub przeglądać)1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych57Orzechy dowolne (posiekane)półsłodka czekolada do pieczenia, rozpuszczonapółsłodka czekolada do pieczenia, rozpuszczona3156 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikakao niesłodzone, podzielone zastosowaniekakao niesłodzone, podzielone zastosowanie3(może być lub przeglądać)ekstrakt waniliowy, zastosowanie podzieloneekstrakt waniliowy, zastosowanie podzielone1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiciepła wodaciepła woda

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Ciasto czekoladowe w menu? Spróbuj połączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jednym z win, które możesz spróbować, jest NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Magazyn